Perunaviikon reseptivinkit

Kansallinen perunaviikko 10.-16. helmikuuta tarjoaa jälleen tilaisuuden nostaa esiin perunan erilaisia käyttötapoja, ja inspiroi kokeilemaan uusia reseptejä. Olemme luoneet perunaa juhlistavan ruokalistan viikon jokaiselle arkipäivälle. Valmista lämpimiä ruokia, keittoruokaa, salaattia, perunalisäkettä, tai kaikkea kerralla. Nyt juhlitaan kotimaista perunaa!

Miksi peruna on oikeasti hyvää?

  • Monipuolinen.
    Peruna toimii erinomaisesti niin pääraaka-aineena kuin lisäkkeena, sopii kaikkiin ruokalajeihin alkupaloista jälkiruokiin ja mukautuu erilaisiin valmistustapoihin keittämisestä paistamiseen ja paahtamisesta soseuttamiseen.
  • Ekologinen.
    Peruna on yksi vähiten ympäristöä kuormittavista viljelykasveista. Sen tuotanto vaatii vähemmän energiaa, lannoitteita ja vettä verrattuna esimerkiksi riisiin, pastaan tai moniin muihin peruselintarvikkeisiin. Lisäksi kotimaisen perunan lyhyet kuljetusmatkat pienentävät hiilijalanjälkeä entisestään.
  • Ravitseva.
    Peruna sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, kuten C-vitamiinia ja kaliumia.

Maanantaina suikaleperunaa

Suikaleperuna on ehkä ammattikeittiön käytetyin perunamuoto, sillä se sopii loistavasti erilaisiin laatikkoruokiin, vuokiin ja kiusauksiin. JEPOn kypsän ja tasalaatuisen suikaleperunan ansiosta valmistus on nopeaa ja lopputulos aina onnistunut.

Kokeile suikaleperunaa klassiseen broilerikiusaukseen tai keittoihin, kuten vegaaninen vihreä currykeitto.

Tiistaina viipaleperunaa

Viipaleperunoista syntyy herkullisia kermaperunoita, gratiineja ja laatikkoruokia. Nyt voit tuoda lautaselle myös makuja Italiasta JEPOn uudella Pestoperunalla! Tämä kuorellisista viipaleperunoista valmistettu maukas tuote yhdistää klassisen perunan ja herkullisen pestokastikkeen. Kuorellinen pestoperuna sopii täydellisesti esimerkiksi kasvisvaihtoehdoksi, italialaishenkiseen menoon tai osaksi juhlapöytää. 

Kokeile Pestoperunaa Kreikkalaisessa perunagratiinissa resepti tai Mozzarellasalaatissa,  tai tee kypsästä viipaleperunasta perunapizzaa.

Keskiviikkona kuutioperunaa

Kuutioperunat sopivat täydellisesti keittoihin ja salaatteihin. Laadukkaassa tuotteessa kuution muoto pysyy kauniina, koostumus täyteläisenä ja maku tietysti herkullisena. Meidän valmiiksi kypsennetyt ja tasalaatuiset kuutioperunat ovat heti käyttövalmiita, mikä säästää valmistusaikaa ja takaa tasaisen laadun.

Kuutioperunoita löytyy kolmea kokoa 10 mm, 15 mm ja 20 mm. Käytä salaateissa ja keitoissa vaihtelevasti eri kuutiokokoja.

Kuutioperunat sopivat myös laatikkoruokiin. Tee kypsästä kuutioperunasta maukasta kalavuokaa tai feta-perunasalaattia.

Torstaina muusiperunaa

Täydellisen muusin salaisuus on tietenkin laadukas raaka-aine. Kokeile meidän kypsää muusiperunaa ja ylläty, miten hyvää muusia tuleekaan raakaan tai pakastettuun perunaan verrattuna. Myös muusin valmistusaika nopeutuu, sillä JEPO muusiperunaa tarvitsee keittää vain viiden minuutin ajan. 

Katso helppo ja herkullinen muusiresepti tästä . Muusiperunasta syntyy kätevästi myös peruna-juustosämpylöitä tai peruna-purjososekeittoa.

Perjantaina maustettua perunaa

Viikon viimeisenä arkipäivänä otetaan rennosti ja tarjoillaan valmiiksi maustettua perunaa. JEPOn kypsät maustetut perunat soveltuvat suoraan pussista paahtoon ja tarjolla on monta eri makumaailmaa. Paahda yrttimaustettua perunaa kalan lisäkkeeksi tai salvia-voin-makuista tai chipotle-perunaa murekkeen tai pihvin kaveriksi. Helppoa ja oikeasti hyvää! Tuotetta on myös helppo valmistaa tarkalleen tarvittava määrä, jolloin hävikki pienenee.

Perjantaina maistuu maustetusta kypsästä perunasta myös peruna-lohi-bowl tai tulinen peruna-kaurajauhisvuoka.

Tutustu JEPOn kypsiin maustettuihin perunoihin 

© Copyright - JEPO 2022