Peruna-purjososekeitto
Peruna-purjososekeitto
Raaka-aineet
- 3,000 kg JEPO kypsä muusiperuna
- 0,100 kg oliiviöljy
- 0,500 kg sipuli
- 1,200 kg purjosipuli
- 0,030 kg valkosipuli
- 3,000 kg vesi
- 0,020 kg kasvisliemijauhe
- 0,015 kg suola
- 0,005 kg valkopippuri
- 0,750 kg ruokakerma, laktoositon
- 0,060 kg sitruunamehu
Työohje
- Halkaise purjo ja pese se hyvin, leikkaa paloiksi vaalea osa. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
- Laita kattilaan oliiviöljy ja freesaa sipuleita noin kaksi minuuttia.
- Lisää vesi ja kasvisliemijauhe ja keitä noin viisi minuuttia.
- Lisää kypsät muusiperunat joukkoon ja kuumenna, soseuta keitto.
- Mausta suolalla, valkopippurilla, sitrunamehulla ja lisää ruokakerma.
- Tarjoile keitto perunankuorisipseillä ja paahdetulla purjolla.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!