Peruna-juustosämpylät
Peruna-juustosämpylät
Raaka-aineet
- 0,700 kg JEPO kypsä muusi- tai annosperuna
- 1,000 kg Vesi
- 0,090 kg Hiiva
- 0,015 kg Sokeri
- 0,018 kg Suola
- 0,250 kg Juustoraaste
- 0,900 kg Vehnäjauho
- 0,600 kg Hiivaleipäjauho
- 0,160 kg Rypsiöljyä
Työohje
- Soseuta tai raasta kypsät perunat.
- Kuumenna vesi ja lisää se soseutetun perunan sekaan.
- Lisää hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen peruna-vesiseokseen.
- Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa juustoraaste ja rypsiöljy.
- Vaivaa taikina hyvin.
- Peitä liinalla ja anna kohota n. 30 minuuttia.
- Muotoile kohonnut taikina sämpylöiksi ja laita sämpylät leivinpaperille pellille.
- Kohota sämpylöitä vielä n. 20 minuuttia.
- Paista kiertoilmapaistolla 180 asteessa n. 12-15 minuuttia
Vinkki
Näin vältät hävikkiä keittiössä: Voit käyttää kaikkia JEPOn kypsiä perunatuotteita hienonnettuna tähän reseptiin
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!