Kreikkalainen perunagratiini

Kreikkalainen perunagratiini

Kreikkalainen perunagratiini sopii liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi, mutta maistuu myös kasvisruokana. Reseptissä on käytetty raakaa perunaa, mutta sen voi korvata kypsällä perunalla . Käytä silloin 3 kg (1 pussi) kypsää viipaleperunaa ja 0,8 litraa kermaa. 

Kreikkalainen perunagratiini

Kreikkalainen perunagratiini

1 kpl 1/1 GN 65 mm L, G Yhteensä: raakapaino 5,685 kg
4 / 1 arvosana
Raaka-ainelaskuri 25 annosta a' 200 gr

Raaka-aineet
  

  • 2,500 kg JEPO raaka viipaleperuna 5 mm
  • 0,500 kg Punasipulia
  • 1,200 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,400 kg Juustoraastetta, laktoositon
  • 0,550 kg Fetajuustoa kuutiona
  • 0,375 kg Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,010 kg Mustapippuria rouhittuna
  • 0,125 kg Rypsiöljyä

Työohje
 

  • Laita perunaviipaleet voideltuun 1/1 GN vuokaan. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita.
  • Paista kiertoilmassa 200 asteteessa noin 20 min.
  • Kuori ja lohko punasipulit. Leikkaa aurinkokuivattu tomaatti pienemmiksi paloiksi.
  • Lisää vuokaan fetajuustokuutiot, punasipulilohkot, aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste.
  • Kaada kerma päälle ja gratinoi 20-30 minuuttia.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa