Muusi kypsästä perunasta

JEPO Kypsä muusiperuna on kätevä, kun teet pieniä määriä muusia tai jos samassa padassa pitää tehdä useita eriä peräkkäin (lyhyt keittoaika). Lisäksi saat tasalaatuista muusia ympäri vuoden.

Muusi kypsästä perunasta

5 from 1 vote
Raaka-ainelaskuri 26 annosta a' 150 gr.

Raaka-aineet
  

  • 3,000 kg = 1 pss JEPO kypsä muusiperuna
  • 1,000 kg Maitoa
  • 0,100 kg Margariinia tai voita
  • 0,015 kg Suolaa

Työohje
 

  • Padassa/kattilassa: Laita perunat kylmään veteen
  • Kun alkaa kiehua, keitä perunoita n. 5 min kiehuvassa vedessä
  • Kaada vesi pois ja jatka valmistusta samaan tapaan kuin tehtäessä muusia raa'asta perunasta.
  • Voit kuumentaa perunat myös höyrykeitolla n. 10 min

Vinkki

Mausta muusi mieleiseksi
Vaihtelua muusiin saat maustamalla sen eri tavoin. Mausteeksi sopivat esimerkiksi
  • värikkäät juurekset, kuten porkkana tai bataatti
  • sipuli (lisää joukkoon reilusti hienoksi pilkottua keltasipulia)
  • yrtit ja pesto, esimerkiksi sitruuna-ruohosipuli tai nokkospesto
  • pähkinärouhe
  • juusto, kuten parmesan- tai AURA® -juusto
Tiesitkö, että muusiin voit valmistaa myös liha- tai kasvisliemeen.
 
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Vastaa