Muusi kypsästä perunasta
JEPO Kypsä muusiperuna on kätevä, kun teet pieniä määriä muusia tai jos samassa padassa pitää tehdä useita eriä peräkkäin (lyhyt keittoaika). Lisäksi saat tasalaatuista muusia ympäri vuoden.
Muusi kypsästä perunasta
Raaka-aineet
- 3,000 kg = 1 pss JEPO kypsä muusiperuna
- 1,000 kg Maitoa
- 0,100 kg Margariinia tai voita
- 0,015 kg Suolaa
Työohje
- Padassa/kattilassa: Laita perunat kylmään veteen
- Kun alkaa kiehua, keitä perunoita n. 5 min kiehuvassa vedessä
- Kaada vesi pois ja jatka valmistusta samaan tapaan kuin tehtäessä muusia raa'asta perunasta.
- Voit kuumentaa perunat myös höyrykeitolla n. 10 min
Vinkki
Mausta muusi mieleiseksi
Vaihtelua muusiin saat maustamalla sen eri tavoin. Mausteeksi sopivat esimerkiksi
- värikkäät juurekset, kuten porkkana tai bataatti
- sipuli (lisää joukkoon reilusti hienoksi pilkottua keltasipulia)
- yrtit ja pesto, esimerkiksi sitruuna-ruohosipuli tai nokkospesto
- pähkinärouhe
- juusto, kuten parmesan- tai AURA® -juusto
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!