Uuniperunat ja katkaraputäyte
Uuniperunat ja katkaraputäyte
Uuniperuna on mainio ruokalaji, joka on helppo valmistaa JEPO Kypsästä uuniperunasta.
Raaka-aineet
- 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna
Täyte
- 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
- 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
- 0,500 kg Makea chilikastike
- 0,200 kg Sitruunanmehua
- 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
- 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
- 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna
Työohje
- Sekoita creme fraichen joukkoon täytteen muut aineet.
- Anna täytteen maustua hetki kylmässä.
- Lado uuniperunat GN-vuokiin
- Kuumenna kuivapaistolla uunissa 180-200 astetta noin 20-25 minuuttia.
- Tee perunaan viilto ja tarjoile katkaraputäytteen ja raikkaan salaatin kera.
Vinkki
- Uuniperunat voi kuumentaa uunin lisäksi myös grillissä.
- Vaihtelua perunaan saa erilaisilla täytteillä. Kokeile esimerkiksi mäti- ja savuporotäytteitä.
- Uuniperunoita ei kannata kääriä folioon. Voit halutessasi öljytä perunat ennen uuniin tai grilliin laittoa, jotta pinnasta tulee todella rapea ja kauniin ruskea.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!