JEPO – more than 40 years for Finnish potato

We manufacture pre-cooked and raw peeled potato products for professional food services

IN SOCIAL MEDIA

Ympäristöstä voi huolehtia monin eri keinoin. Meillä JEPOlla kiinnitetään erityistä huomioita siihen, että toimintamme ilmastovaikutus olisi mahdollisimman pieni aina raaka-aineiden hankinnasta, tuotteiden valmistukseen ja valmiiden tuotteiden kuljetukseen asti. Raaka-aine saapuu meille pääosin Jepualta muutamien kilometrien päästä. Jalostamme lähellä tuotetut perunat suurilta osin biokaasulla tuotetun höyryn avulla, joka puolestaan hyödyntää tuotannostamme ylijäävää solunestettä. Valmiit tuotteet pakataan kierrätettäviin pakkausmateriaaleihin ja  kuljetetaan tukkuihin optimoidusti ja täysin kuormin.

🇸🇪 Man kan ta hand om miljön på flera olika sätt. Vi på JEPO fäster uppmärksamheten särskilt vid att vår verksamhet har en så liten klimatpåverkan som möjligt, från anskaffning av råvaror och tillverkning av produkter till transport av de färdiga produkterna. Råvaran kommer huvudsakligen till oss från Jeppo på några kilometers avstånd. Den närproducerade potatisen förädlar vi huvudsakligen med ånga som produceras med biogas, vilken i sin tur utnyttjar cellsaft som blivit över i vår produktionsprocess. De färdiga produkterna förpackas med återvinningsbara material och transporteras sedan till partiaffärer i fulla laster och optimerat.

#jepo #peruna #hyvääsuomesta  #ravintolaala

Ympäristöstä voi huolehtia monin eri keinoin. Meillä JEPOlla kiinnitetään erityistä huomioita siihen, että toimintamme ilmastovaikutus olisi mahdollisimman pieni aina raaka-aineiden hankinnasta, tuotteiden valmistukseen ja valmiiden tuotteiden kuljetukseen asti. Raaka-aine saapuu meille pääosin Jepualta muutamien kilometrien päästä. Jalostamme lähellä tuotetut perunat suurilta osin biokaasulla tuotetun höyryn avulla, joka puolestaan hyödyntää tuotannostamme ylijäävää solunestettä. Valmiit tuotteet pakataan kierrätettäviin pakkausmateriaaleihin ja kuljetetaan tukkuihin optimoidusti ja täysin kuormin.

🇸🇪 Man kan ta hand om miljön på flera olika sätt. Vi på JEPO fäster uppmärksamheten särskilt vid att vår verksamhet har en så liten klimatpåverkan som möjligt, från anskaffning av råvaror och tillverkning av produkter till transport av de färdiga produkterna. Råvaran kommer huvudsakligen till oss från Jeppo på några kilometers avstånd. Den närproducerade potatisen förädlar vi huvudsakligen med ånga som produceras med biogas, vilken i sin tur utnyttjar cellsaft som blivit över i vår produktionsprocess. De färdiga produkterna förpackas med återvinningsbara material och transporteras sedan till partiaffärer i fulla laster och optimerat.

#jepo #peruna #hyvääsuomesta #ravintolaala
...

Sopimusviljelijämme esittäytyy! Sören Lawast on tuottanut perunaa 20 vuoden ajan. Lawastin tilalla on pitkät perinteet perunanviljelemisessä, sillä jo Sörenin isoisä viljeli rehuperunaa 1960-luvulla. Sörenin isä aloitti ruokaperunan viljelemisen 1970-luvulla ja oli myös mukana perustamassa JEPOa. 

Sören on ollut mukana perunamaalla pienestä pitäen ja ajanut traktoriakin omien sanojensa mukaan siitä saakka, kun jalat ylettyivät polkimille. Tila siirtyi hänen käsiinsä 2000-luvun alussa. Perunan viljelyyn oli Sörenin mukaan helppo tarttua isän kokemuksen siivittämänä. Tärkeää on myös se, että tilan pellot sijaitsevat joen varrella ja ovat hyvää viljelysmaata perunalle. 

Tänä päivänä Sören viljelee yli 30 hehtaaria ja toimii JEPOn hallituksen puheenjohtajana. Sörenin poika Nicklas valmistui viime keväänä agrologiksi ja työskentelee tällä hetkellä viljelyneuvojana Pro-Agrialla. Nicklas auttelee myös tilan töissä, mitä omilta töiltään ehtii.

🇸🇪 Vår kontraktsodlare presenterar sig! Sören Lawast har odlat potatis
i tjugo års tid. Potatisodlingen på Lawasts gård har långa anor,
eftersom redan Sörens farfar odlade foderpotatis på 1960-talet.
Sörens pappa började odla matpotatis på 1970-talet samt var även
med och grundade JEPO. 

Sören har varit med på potatisåkern sedan har var liten. Med sina egna ord har han kört traktor sedan fötterna nådde till pedalerna. Sören tog över gården i början av
2000-talet. Enligt Sören var det enkelt att börja odla potatis tack vare pappas erfarenhet. Det är också viktigt att åkrarna som hör till gården finns längs med ån och att odlingsjorden är lämplig för potatis. 

Idag odlar Sören över 30 hektar och är ordförande för JEPOs styrelse. Sörens son Nicklas utexaminerades förra våren som agrolog och jobbar för närvarande som odlingsrådgivare vid ProAgria. Nicklas hjälper också till med arbetet på gården, när han hinner vid sidan om sitt egna arbete.
 
#jepo #peruna #hyvääsuomesta  #töissä

Sopimusviljelijämme esittäytyy! Sören Lawast on tuottanut perunaa 20 vuoden ajan. Lawastin tilalla on pitkät perinteet perunanviljelemisessä, sillä jo Sörenin isoisä viljeli rehuperunaa 1960-luvulla. Sörenin isä aloitti ruokaperunan viljelemisen 1970-luvulla ja oli myös mukana perustamassa JEPOa.

Sören on ollut mukana perunamaalla pienestä pitäen ja ajanut traktoriakin omien sanojensa mukaan siitä saakka, kun jalat ylettyivät polkimille. Tila siirtyi hänen käsiinsä 2000-luvun alussa. Perunan viljelyyn oli Sörenin mukaan helppo tarttua isän kokemuksen siivittämänä. Tärkeää on myös se, että tilan pellot sijaitsevat joen varrella ja ovat hyvää viljelysmaata perunalle.

Tänä päivänä Sören viljelee yli 30 hehtaaria ja toimii JEPOn hallituksen puheenjohtajana. Sörenin poika Nicklas valmistui viime keväänä agrologiksi ja työskentelee tällä hetkellä viljelyneuvojana Pro-Agrialla. Nicklas auttelee myös tilan töissä, mitä omilta töiltään ehtii.

🇸🇪 Vår kontraktsodlare presenterar sig! Sören Lawast har odlat potatis
i tjugo års tid. Potatisodlingen på Lawasts gård har långa anor,
eftersom redan Sörens farfar odlade foderpotatis på 1960-talet.
Sörens pappa började odla matpotatis på 1970-talet samt var även
med och grundade JEPO.

Sören har varit med på potatisåkern sedan har var liten. Med sina egna ord har han kört traktor sedan fötterna nådde till pedalerna. Sören tog över gården i början av
2000-talet. Enligt Sören var det enkelt att börja odla potatis tack vare pappas erfarenhet. Det är också viktigt att åkrarna som hör till gården finns längs med ån och att odlingsjorden är lämplig för potatis.

Idag odlar Sören över 30 hektar och är ordförande för JEPOs styrelse. Sörens son Nicklas utexaminerades förra våren som agrolog och jobbar för närvarande som odlingsrådgivare vid ProAgria. Nicklas hjälper också till med arbetet på gården, när han hinner vid sidan om sitt egna arbete.

#jepo #peruna #hyvääsuomesta #töissä
...

Terveiset Seinäjoelta! Tänään maistetaan yrttistä perunasalaattia ja esitellään uutuustuotteitamme sekä vaihdetaan ajatuksia trendeistä ja kuumimmista puheenaiheista ruoan ympärillä. 

🇸🇪 Hälsningar från Seinäjoki! Idag smakar vi på en örtig potatissallad och presenterar våra nyhetsprodukter samt utbyter tankar kring trender och de hetaste samtalsämnena kring mat. 

#jepo #peruna #lakeuskokkaa #messut #ravintolaala

Terveiset Seinäjoelta! Tänään maistetaan yrttistä perunasalaattia ja esitellään uutuustuotteitamme sekä vaihdetaan ajatuksia trendeistä ja kuumimmista puheenaiheista ruoan ympärillä.

🇸🇪 Hälsningar från Seinäjoki! Idag smakar vi på en örtig potatissallad och presenterar våra nyhetsprodukter samt utbyter tankar kring trender och de hetaste samtalsämnena kring mat.

#jepo #peruna #lakeuskokkaa #messut #ravintolaala
...

Messukiertueemme jatkuu ensi viikolla Seinäjoella! Tervetuloa moikkaamaan meitä osastolle 36.

🇸🇪Vår mässturné fortsätter nästa vecka i Seinäjoki! Kom och hälsa på oss i avdelningen 36.

#jepo #peruna #lakeuskokkaa #messut #ravintolaala

Messukiertueemme jatkuu ensi viikolla Seinäjoella! Tervetuloa moikkaamaan meitä osastolle 36.

🇸🇪Vår mässturné fortsätter nästa vecka i Seinäjoki! Kom och hälsa på oss i avdelningen 36.

#jepo #peruna #lakeuskokkaa #messut #ravintolaala
...

Kevät on kiireistä aikaa! Pian pääsemme istuttamaan perunaa, mutta ennen sitä on paljon tehtävää. Uuteen kauteen valmistautuminen alkaa siemenperunan tilaamisella. Laadukas ja elinvoimainen siemenperuna antaa hyvän lähtökohdan onnistuneelle sadolle! Samaan aikaan, kun JEPOlla koordinoidaan sopimusviljelijöiden siemenperunatilauksia, tiloilla ahkeroidaan koneiden huoltotöiden parissa. Kun pellot ovat muokkauskunnossa, päästään tekemään kevätkyntö, joka jouduttaa hitaasti kuivuvien maiden lämpiämistä ja kuivumista. Kevätkynnön jälkeen perunaa istutetaan kahden päivän sisällä. Kohta päästään itse asiaan!

🇸🇪 Våren är brådskande tider! Snart får vi sätta potatis, men före det finns en hel del att göra. Förberedelserna inför den nya säsongen börjar med att beställa sättpotatis. En livskraftig sättpotatis av hög kvalitet ger goda förutsättningar för att skörden ska lyckas! Samtidigt som JEPO koordinerar beställningar av sättpotatis för avtalsodlare arbetar gårdarna flitigt med att underhålla maskinerna. När åkrarna är redo för att bearbetas kan de vårplöjas, vilket gör att våt jord torkar och värms upp snabbare. Efter vårplöjningen sätts potatisen inom två dagar. Snart är det dags!

#jepo #peruna #hyvääsuomesta  #töissä

Kevät on kiireistä aikaa! Pian pääsemme istuttamaan perunaa, mutta ennen sitä on paljon tehtävää. Uuteen kauteen valmistautuminen alkaa siemenperunan tilaamisella. Laadukas ja elinvoimainen siemenperuna antaa hyvän lähtökohdan onnistuneelle sadolle! Samaan aikaan, kun JEPOlla koordinoidaan sopimusviljelijöiden siemenperunatilauksia, tiloilla ahkeroidaan koneiden huoltotöiden parissa. Kun pellot ovat muokkauskunnossa, päästään tekemään kevätkyntö, joka jouduttaa hitaasti kuivuvien maiden lämpiämistä ja kuivumista. Kevätkynnön jälkeen perunaa istutetaan kahden päivän sisällä. Kohta päästään itse asiaan!

🇸🇪 Våren är brådskande tider! Snart får vi sätta potatis, men före det finns en hel del att göra. Förberedelserna inför den nya säsongen börjar med att beställa sättpotatis. En livskraftig sättpotatis av hög kvalitet ger goda förutsättningar för att skörden ska lyckas! Samtidigt som JEPO koordinerar beställningar av sättpotatis för avtalsodlare arbetar gårdarna flitigt med att underhålla maskinerna. När åkrarna är redo för att bearbetas kan de vårplöjas, vilket gör att våt jord torkar och värms upp snabbare. Efter vårplöjningen sätts potatisen inom två dagar. Snart är det dags!

#jepo #peruna #hyvääsuomesta #töissä
...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
© Copyright - JEPO 2020