TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka
Resepti: Kirkkonummen koulukeskuksen keittiöJEPO:n 40-vuotisjuhlavuoden reseptikilpailun voittajaresepti.
Ritva Saksa & keittiötiimi
JEPOn juhlavuoden perunareseptiksi valittiin Tex-Mex jauhelihaperunavuoka. Reseptissä yhdistyy hauskasti suomalainen peruna suosittuihin meksikolaisiin raaka-aineisiin ja makuihin. Ruoka sopii kaikenikäisille maustetasoa muuntelemalla. Tex-Mex vuoka valmistuu nopeasti ja helposti uunissa käyttämällä kypsää perunaviipaletta ja kypsää jauhelihaa. Tämä on uudenlainen, maukkaampi versio perinteisestä jauheliha-perunaviipalelaatikosta.
TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka
5,758 kg Raaka-aineet yhteensä
Astia
- 1 kpl 1/1 GN 65 mm
Raaka-aineet
- 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm Tai JEPO kuorellinen perunaviipale 8mm 3 kg = 1 pss
JAUHELIHATÄYTE:
- 0,015 kg Rypsiöljy
- 0,015 kg Tomaattisose (1 rkl )
- 0,500 kg Tomaattimurska
- 0,120 kg Sipulikuutio
- 0,800 kg Kypsä jauheliha nauta 0, sousvide
- 0,030 kg Lihaliemijauhe
- 0,040 kg Taco-mausteseos
- 0,013 kg Grillausmauste
KASTIKE:
- 0,900 kg Ruokakerma
- 0,180 kg Juustocreme
- 0,025 kg Taco-mausteseos
- 0,020 kg Grillausmauste
PINNALLE PAISTON JÄLKEEN:
- 0,100 kg Nachos Chipsejä
Työohje
- Sekoita jauhelihatäytteen ainekset keskenään. Mausta seos.
- Laita perunaviipaleita ja täytettä kerroksittain voideltuun GN-vuokaan.
- Sekoita juustocreme ja kerma. Mausta. Annostele kastike vuuan päälle.
- Paisto:yhdistelmäpaisto 130 astetta n. 45 min.
- Tarjolle laitettaessa ripottele nachoja vuuan pinnalle.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!