Peruna-pekoni Tournedos
Peruna-pekoni Tournedos
Raaka-aineet
- 2 kg JEPO kypsä muusiperuna
- 2 dl Kuohukermaa
- 3 dl Juustoraastetta
- 6 kpl Kananmunia
- 1 rkl Jauhettua muskottipähkinää
- 1,5 rkl Hienoa merisuolaa
- 24 kpl Pekonisiivuja
- 2 kpl Kesäkurpitsoja
- 2 kpl Porkkanoita
Työohje
- Huuhtele muusiperunat, jotta ylimääräinen tärkkelys saadaan pois.
- . Perunat kuumennetaan esim. yhdistelmäuunissa höyryssä n. 10 min. Soseutetaan tai paseerataan hienoksi.
- Lisää kerma, juustoraaste ja mausteet survotun perunan sekaan.
- Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset erikseen.
- Lisää keltuaiset melko voimakkaasti sekoittaen
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää massaan nostellen.( Älä vatkaa)
- Levitä pekonit leivinpaperille ja lisää niiden päälle raastettua porkkanaa sekä pitkittäissuuntaan höylättyä kesäkurpitsaa (vinkki: pekoni parempi työstää kylmänä).
- Pyöräytä/ kierräytä pekoni ja kasvikset voidellun timbaalivuuan sisään, niin että pekoni on ulkoreunalla.
- Pursota perunamassa sisään, reunan tasalle, koska massa kohoaa muuten yli.
- Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen esille laittoa.
Vinkki
Vinkki :Teimme silikonisiin timbaalivuokiin 12 kpl / matto, eli mahtuu 1/1 gn pellille kaksi mattoa.
Peruna-pekoni Tournedos helpottaa Carten nostoissa, koska lisäkkeet samassa paketissa.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!