Toukokuun reseptin ovat laatineet Mika Tuomisto ja Kari Saari Turun keittiömestareista.
Toukokuussa alkaa kesän juhlakausi.Toukokuun resepti Peruna-pekoni tournedos sopii juhlaruokien perunalisäkkeeksi. Tässä ruuassa yhdistetään peruna ja kasvikset sekä pekoni yhdeksi maukkaaksi kokonaisuudeksi. Näin annosten kokoaminen sujuu nopeasti ,kun lisukkeet ovat samassa perunan kanssa.
Peruna-pekoni Tournedos
Raaka-aineet
- 2 kg JEPO kypsä muusiperuna
- 2 dl Kuohukermaa
- 3 dl Juustoraastetta
- 6 kpl Kananmunia
- 1 rkl Jauhettua muskottipähkinää
- 1,5 rkl Hienoa merisuolaa
- 24 kpl Pekonisiivuja
- 2 kpl Kesäkurpitsoja
- 2 kpl Porkkanoita
Työohje
- Huuhtele muusiperunat, jotta ylimääräinen tärkkelys saadaan pois.
- . Perunat kuumennetaan esim. yhdistelmäuunissa höyryssä n. 10 min. Soseutetaan tai paseerataan hienoksi.
- Lisää kerma, juustoraaste ja mausteet survotun perunan sekaan.
- Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset erikseen.
- Lisää keltuaiset melko voimakkaasti sekoittaen
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää massaan nostellen.( Älä vatkaa)
- Levitä pekonit leivinpaperille ja lisää niiden päälle raastettua porkkanaa sekä pitkittäissuuntaan höylättyä kesäkurpitsaa (vinkki: pekoni parempi työstää kylmänä).
- Pyöräytä/ kierräytä pekoni ja kasvikset voidellun timbaalivuuan sisään, niin että pekoni on ulkoreunalla.
- Pursota perunamassa sisään, reunan tasalle, koska massa kohoaa muuten yli.
- Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen esille laittoa.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!