Toukokuun reseptin ovat laatineet Mika Tuomisto ja Kari Saari Turun keittiömestareista.

Toukokuussa alkaa kesän juhlakausi.Toukokuun resepti Peruna-pekoni tournedos sopii juhlaruokien perunalisäkkeeksi. Tässä ruuassa yhdistetään peruna ja kasvikset sekä pekoni yhdeksi maukkaaksi kokonaisuudeksi. Näin annosten kokoaminen sujuu nopeasti ,kun lisukkeet ovat samassa perunan kanssa.

Peruna-pekoni Tournedos

No ratings yet
Raaka-ainelaskuri 24 annosta

Raaka-aineet
  

  • 2 kg JEPO kypsä muusiperuna
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 3 dl Juustoraastetta
  • 6 kpl Kananmunia
  • 1 rkl Jauhettua muskottipähkinää
  • 1,5 rkl Hienoa merisuolaa
  • 24 kpl Pekonisiivuja
  • 2 kpl Kesäkurpitsoja
  • 2 kpl Porkkanoita

Työohje
 

  • Huuhtele muusiperunat, jotta ylimääräinen tärkkelys saadaan pois.
  • . Perunat kuumennetaan esim. yhdistelmäuunissa höyryssä n. 10 min. Soseutetaan tai paseerataan hienoksi.
  • Lisää kerma, juustoraaste ja mausteet survotun perunan sekaan.
  • Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset erikseen.
  • Lisää keltuaiset melko voimakkaasti sekoittaen
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää massaan nostellen.( Älä vatkaa)
  • Levitä pekonit leivinpaperille ja lisää niiden päälle raastettua porkkanaa sekä pitkittäissuuntaan höylättyä kesäkurpitsaa (vinkki: pekoni parempi työstää kylmänä).
  • Pyöräytä/ kierräytä pekoni ja kasvikset voidellun timbaalivuuan sisään, niin että pekoni on ulkoreunalla.
  • Pursota perunamassa sisään, reunan tasalle, koska massa kohoaa muuten yli.
  • Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen esille laittoa.

Vinkki

Vinkki :Teimme silikonisiin timbaalivuokiin 12 kpl / matto, eli mahtuu 1/1 gn pellille kaksi mattoa.
Peruna-pekoni Tournedos helpottaa Carten nostoissa, koska lisäkkeet samassa paketissa.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa