Tapas rapeaa perunaa, mätiä, hapankermaa ja tilliä
Tapas rapeaa perunaa, hapankermaa, mätiä ja tilliä
Reseptin on suunnitellut keittiömestari Mikko Pakola.
Raaka-aineet
Rapeat perunat
- 3,000 kg JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
- 8,000 kg syväpaistoöljyä
- 0,030 kg sormisuolaa
Mäti-hapankerma dippi
- 1,000 kg smetanaa tai ranskankermaa, laktoositon
- 0,020 kg sinappia
- 0,010 kg valkoviinietikkaa
- 0,200 kg punasipulia
- 0,200 kg siian-, kirjolohen- tai muikunmätiä
- 0,015 kg mustapippuria myllystä
- 0,015 kg suolaa
- 0,150 kg tilliä hienonnettuna
Työohje
Rapeat perunat
- Valuta perunaviipaleet reijällisessä GN astiassa ja kuivaa pyyhkeiden välissä
- Friteeraa perunaviipaleet 180 asteisessa öljyssä sopivan rapeiksi
- Mausta suolalla
Mäti-hapankerma dippi
- Mausta hapankerma sinapilla, valkoviinietikalla ja suolalla.
- Kuori sipuli. Leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
- Pursota hapankermaa tarjoiluastioiden pohjalle, lisää rapeita perunaviipaleita, mätiä ja hienonnettua punasipulia. Viimeistele mustapippurilla ja tillillä. Tarjoile heti.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!