Tapas rapeaa perunaa, mätiä, hapankermaa ja tilliä

 

Tapas rapeaa perunaa, hapankermaa, mätiä ja tilliä

Reseptin on suunnitellut keittiömestari Mikko Pakola.
Gluteeniton, Laktoositon
Ei vielä arvioita
Raaka-ainelaskuri 70 annosta á 65 g

Raaka-aineet
  

Rapeat perunat

  • 3,000 kg JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 8,000 kg syväpaistoöljyä 
  • 0,030 kg sormisuolaa

Mäti-hapankerma dippi

  • 1,000 kg smetanaa tai ranskankermaa, laktoositon
  • 0,020 kg sinappia
  • 0,010 kg valkoviinietikkaa
  • 0,200 kg punasipulia
  • 0,200 kg siian-, kirjolohen- tai muikunmätiä
  • 0,015 kg mustapippuria myllystä
  • 0,015 kg suolaa
  • 0,150 kg tilliä hienonnettuna

Työohje
 

Rapeat perunat

  • Valuta perunaviipaleet reijällisessä GN astiassa ja kuivaa pyyhkeiden välissä
  • Friteeraa perunaviipaleet 180 asteisessa öljyssä sopivan rapeiksi
  • Mausta suolalla 

Mäti-hapankerma dippi

  • Mausta hapankerma sinapilla, valkoviinietikalla ja suolalla. 
  • Kuori sipuli. Leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. 
  • Pursota hapankermaa tarjoiluastioiden pohjalle, lisää rapeita perunaviipaleita, mätiä ja hienonnettua punasipulia. Viimeistele mustapippurilla ja tillillä. Tarjoile heti.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa