Röstiperunat

 

Röstiperunat

Gluteeniton, Maidoton
5 from 2 votes
Raaka-ainelaskuri 10 kpl

Raaka-aineet
  

Röstiperunat

  • 0,400 kg JEPO Raaka annosperuna
  • 0,060 kg kananmuna
  • 0,020 kg perunajauho
  • 0,013 kg leivinjauhe
  • 0,030 kg rypsiöljy
  • suola
  • pippuri

Kylmäsavulohitäyte

  • 0,150 kg kylmäsavulohisiivu
  • 0,100 kg smetana, laktoositon
  • 0,030 kg tilli
  • 0,005 kg sitruunamehu
  • 0,150 kg vihreä parsa

Työohje
 

Röstiperunat

  • Huuhtele JEPO raaka-annosperunat reikävuoassa.
  • Raasta perunat ohuiksi suikaleiksi. Siirrä raaste hetkeksi puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, jotta ylimääräinen kosteus poistuu.
  • Sekoita raastetut perunat, kananmuna, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  • Muotoile perunat pyöreiksi rösteiksi. Paista pannulla öljyssä toiselta puolelta ensin noin 3 - 5 minuuttia. Käännä ja jatka paistamista noin 2 - 3 minuuttia, kunnes röstit ovat kullanruskeita.

Kylmäsavulohitäyte

  • Kuutioi puolet kylmäsavulohesta ja hienonna tilli. Jätä osa tillistä koristelua varten.
  • Vatkaa kulhossa smetana, sitruunamehu, tilli ja kylmäsavulohikuutiot.
  • Mausta seos pippurilla.
  • Laita täyte kylmään.
  • Ota parsasta nuput ja paahda niitä uunissa noin 200 asteessa 8 minuuttia.
  • Laita täytettä röstiperunalle. Koristele kylmäsavulohisiivulla, parsan nupulla sekä tillin oksalla. Voit laittaa koristeeksi myös pienen sitruunasiivun.

Vinkki

  • Tarjoile herkulliset röstit kuumana pääruoan lisukkeena lounaalla tai täytettynä esimerkiksi iltapalaksi.
  • Röstit sopivat erinomaisesti cocktailpaloiksi ja tapaksiksi. Tee silloin massasta pienempiä rostejä (n. 20 kpl).
  • Täytteeksi sopivat myös mäti- tai kylmäsavuporotäyte ja katkaraputäyte.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa