Röstiperunat
Röstiperunat
Raaka-aineet
Röstiperunat
- 0,400 kg JEPO Raaka annosperuna
- 0,060 kg kananmuna
- 0,020 kg perunajauho
- 0,013 kg leivinjauhe
- 0,030 kg rypsiöljy
- suola
- pippuri
Kylmäsavulohitäyte
- 0,150 kg kylmäsavulohisiivu
- 0,100 kg smetana, laktoositon
- 0,030 kg tilli
- 0,005 kg sitruunamehu
- 0,150 kg vihreä parsa
Työohje
Röstiperunat
- Huuhtele JEPO raaka-annosperunat reikävuoassa.
- Raasta perunat ohuiksi suikaleiksi. Siirrä raaste hetkeksi puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, jotta ylimääräinen kosteus poistuu.
- Sekoita raastetut perunat, kananmuna, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Muotoile perunat pyöreiksi rösteiksi. Paista pannulla öljyssä toiselta puolelta ensin noin 3 - 5 minuuttia. Käännä ja jatka paistamista noin 2 - 3 minuuttia, kunnes röstit ovat kullanruskeita.
Kylmäsavulohitäyte
- Kuutioi puolet kylmäsavulohesta ja hienonna tilli. Jätä osa tillistä koristelua varten.
- Vatkaa kulhossa smetana, sitruunamehu, tilli ja kylmäsavulohikuutiot.
- Mausta seos pippurilla.
- Laita täyte kylmään.
- Ota parsasta nuput ja paahda niitä uunissa noin 200 asteessa 8 minuuttia.
- Laita täytettä röstiperunalle. Koristele kylmäsavulohisiivulla, parsan nupulla sekä tillin oksalla. Voit laittaa koristeeksi myös pienen sitruunasiivun.
Vinkki
- Tarjoile herkulliset röstit kuumana pääruoan lisukkeena lounaalla tai täytettynä esimerkiksi iltapalaksi.
- Röstit sopivat erinomaisesti cocktailpaloiksi ja tapaksiksi. Tee silloin massasta pienempiä rostejä (n. 20 kpl).
- Täytteeksi sopivat myös mäti- tai kylmäsavuporotäyte ja katkaraputäyte.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!