Savulohi-peruna-voileipäkakku

Laktoositon
5 / 1 arvosana

Raaka-aineet
  

  • 0,600 kg JEPO Kypsä viipaleperuna
  • 0,400 kg täysjyväruisviipale
  • 0,400 kg turkkilainen tai kreikkalainen jogurtti, laktoositon
  • 0,150 kg majoneesi
  • 0,050 kg kevätsipuli
  • 0,400 kg lämminsavulohi
  • 0,180 kg kananmuna
  • 0,020 kg sitruunamehu
  • 0,030 kg tilli
  • 0,075 kg maustekurkku
  • 0,100 kg sitruunamehu tai kalaliemi
  • 0,100 kg tuorejuusto, laktoositon

Työohje
 

Täyte

  • Keitä kananmunat kypsäksi. Jäähdytä, kuori ja hienonna.
  • Leikkaa kevätsipuli ohuiksi suikaleiksi, kuutioi maustekurkku ja hienonna tilli.
  • Valmista täyte sekoittamalla keskenään jogurtti, majoneesi, kevätsipuli, lämminsavulohi, kananmuna, sitruunamehu, maustekurkku ja tilli. Mausta pippurilla.
  • Leikka täysjyväruisviipaleista reunat pois.

Voileipäkakun kokoaminen

  • Kokoa voileipäkakku kerroksittain 2 litran leipävuokaan.
  • Vuoraa ensin leipävuoka kelmulla. Laita sen jälkeen pohjalle kerros JEPOn kypsiä perunaviipaleita, sitten kerros leipäviipaleita (kostuta laimennetulla sitruunamehulla tai kalaliemellä).
  • Levitä kolmasosa täytemassasta leipäkerroksen päälle. Tee uusia kerroksia samaan tapaan (peruna-leipä-täytemassa), kunnes vuoka täyttyy.
  • Peitä vuoka kelmulla ja anna voileipäkakun tekeytyä kylmiössä yön yli.
  • Kumoa voileipäkakku vuoasta, ota kelmu pois. Levitä voileipäkakun kylkiin tuorejuustoa ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Laita päälle esimerkiksi savulohta, katkarapuja, tilliä, tomaattia, kurkkua. Halutessasi voit laittaa kaikki perunaviipaleet kakun sisään jolloin voit levittää tuorejuustoa myös kakun päälle.

Vinkki

  • Tarjoile juhlissa suolaisena kahvipöydässä tai osana ruokaisampaa buffetpöytää
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa