Rähmätörtsä – Perunatortilla kalakrokettitäytteellä
Rähmätörtsä – Perunatortilla kalakrokettitäytteellä
Tämä resepti on peräisin keittiömestareille suunnatusta reseptikilpailusta keväällä 2022. Reseptin on laatinut Heli Kurki ja Tarmo Wasenius Pohjois-Karjalan keittiömestariyhdistyksestä.
Astia
- Paistinpannu 26cm
Raaka-aineet
Perunatortilla 70 annosta a' 90 g
- 3,000 kg JEPO kypsä muusiperuna
- 0,100 kg voi
- 0,660 kg vesi
- 0,350 kg muna
- 0,020 kg suola
- 0,500 kg ruokakerma
- 1,120 kg Ohrajauho
- 1,120 kg Durumvehnäjauho
- 0,200 kg voi/öljy paistamiseen
Kalakroketit
- 3,000 kg JEPO kypsä muusiperuna
- 3,800 kg jauhettua kalaa
- 0,400 kg jauhettua sipulia
- 0,050 kg jauhettua valkosipulia
- 2,500 kg kermaa, laktoositon
- 0,800 kg muna
- 0,350 kg korppujauhoja
- 0,120 kg suolaa
- 0,008 kg pippuria
- 0,350 kg vehnäjauho
- Uppopaistamiseen öljyä
Työohje
Perunatortilla
- Puserra peruna perunalumipuristimen läpi.
- Sulata voi.
- Sekoita yleiskoneen kulhossa lapavatkaimella kaikki aineet sekaisin. Älä vaivaa.
- Taikinan pitäisi olla melko kiinteää, ei tartu käsiin/pöytään. Lisää jauhoja tarvittaessa.
- Jaa taikina 900 g paloihin ja pyörittele ne paksuiksi tangoiksi. Taikina kannattaa suojata kelmulla ettei se kuivu.
- Jaa tangot 10 osaan ja kaulitse ne ohuiksi n. 20cm letuiksi durumvehnäjauhoja apuna käyttäen.
- Paloja kannattaa kaulita sitä mukaa kun niitä paistaa niin ne eivät kuivu tai tartu toisiinsa/pöytään kiinni.
- Paista paistinpannulla voissa tai öljyssä n.2min/puoli tai kunnes pinta on ruskistunut. Käytä rasvaa riittävästi, että paistopinnasta tulee kaunis ja tasainen.
- Tarjoa vaikka herkullisen kalatäytteen kanssa.
Kalakroketit
- Paseeraa perunat
- Sekoita kaikki ainekset
- Muotoile n 30 g pulliksi korppujauhojen avulla
- Kypsennä upporasvassa
- Tarjoile esim perunatortilla kuoresta kermaviilikastikeen kera
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!