Perunatorttu
Perunatorttu
Raaka-aineet
Pohja
- 0,150 kg JEPO kypsä annosperuna
- 0,150 kg Voita tai margariinia
- 0,180 kg Vehnäjauhoja
Täyte
- 2 dl Kuohukermaa
- 1 rkl Sokeria
- 2 tl Vaniljasokeria
- 2 dl Omenasosetta
- Sokeriliemessä kiehautettuja omenalohkoja
- Pinnalle tomusokeria
Työohje
- Raasta kypsät perunat hienoksi raasteeksi.
- Sekoita pehmeä rasva, perunaraaste ja vehnäjauhot keskenään
- Laita taikina hetkeksi kylmään lepäämään.
- Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
- Kaaviloi pallot pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 20 cm levyiksi.
- Paista torttupohjat 150 asteessa 15 minuuttia.
- Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi.
- Kokoa kakku tarjoiluvadille siten, että ensimmäisen pohjan päälle levitetään omenasosetta, omenalohkoja ja puolet kermavaahdosta.
- Toinen levy nostetaan päälle ja sille loput täytteet.
- Nosta kolmas levy kanneksi ja sirottele sille tomusokeria.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!