Perunaserpentiini
Perunaserpentiini
Raaka-aineet
- 500 g JEPO kypsä muusiperuna
- 1 dl sokeria
- 2 dl perunajauhoa
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 kpl kananmunaa
- 0,5 tl suolaa
- rypsiöljyä uppopaistamiseen
- kaneli-sokeria koristeluun
Työohje
- Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
- Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
- Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.
Vinkki
Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää. Kuva: Laura Riihelä
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!