Perunaserpentiini

5 / 1 arvosana

Raaka-aineet
  

  • 500 g jauhoista perunaa (esim. JEPO Raaka muusiperuna)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl perunajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 kpl kananmunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • kaneli-sokeria koristeluun

Työohje
 

  • Kuori ja höyrytä perunat kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
  • Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
  • Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.

Vinkki

Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää. Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa