Peruna-suklaakakku
Peruna-suklaakakku
Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta.Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä
Astia
- 26 cm irtopohjavuoka.
Raaka-aineet
- 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
- 200 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
- 1 dl mantelijauhoa
- 2,25 dl vehnäjauhoa
- 1 tl jauhettua kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 200 g Voita
- 2,75 dl Sokeria
- puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
- 2,5 rkl konjakkia
Koristeluun
- sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
- appelsiinin lohkoja
- perunalastuja
Työohje
- Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
- Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
- Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
- Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!