Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta.
Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä

Peruna-suklaakakku

26 cm irtopohjavuoka
No ratings yet
Raaka-ainelaskuri 12 palaa

Raaka-aineet
  

  • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2,25 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g Voita
  • 2,75 dl Sokeria
  • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2,5 rkl konjakkia

Koristeluun

  • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
  • appelsiinin lohkoja
  • perunalastuja

Työohje
 

  • Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  • Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  • Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  • Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
  • Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
  • Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa