Perunapihvi
Pekoninen perunapihvi
Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä.
Raaka-aineet
- 500 g JEPO Kypsä muusiperuna
- 2 sipulia (a' 100 g)
- 2 valkosipulin kynttä
- puoli ruukkua tuoretta timjamia
- 150 g pekonia
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 80 g salaattijuustoa
- voita paistamiseen
Työohje
- Soseuta kypsät perunat.
- Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
- Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
- Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
- Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
Vinkki
- Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä.
- Reseptistä voit soveltaa helposti kasvisruokailijoille soveltuvan vaihtoehdon jättämällä pekonin pois massasta.
Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!