Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä.

Pekoninen perunapihvi

5 / 1 arvosana
Raaka-ainelaskuri 6 kpl

Raaka-aineet
  

  • 500 g JEPO Kypsä muusiperuna
  • 2 sipulia (a' 100 g)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • puoli ruukkua tuoretta timjamia
  • 150 g pekonia
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 80 g salaattijuustoa
  • voita paistamiseen

Työohje
 

  • Soseuta kypsät perunat.
  • Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
  • Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
  • Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
  • Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  • Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.

Vinkki

  • Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä.
  • Reseptistä voit soveltaa helposti kasvisruokailijoille soveltuvan vaihtoehdon jättämällä pekonin pois massasta.

Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa