Perunanäkkäri
Perunanäkkäri
Rapsakassa näkkärissä on perunaa, kauraa ja pellavaa.Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä
Raaka-aineet
- 250 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl ruisjauhoa
- 2 tl Suolaa
- 3 rkl vehnäleseitä
- 3 rkl pellavansiemenrouhetta
- 2 dl Vettä
- 2 tl Rypsiöljyä
Työohje
- Kuori perunat. Kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne perunasoseen joukkoon.
- Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli 3 mm paksuiksi levyiksi leivinpaperin päälle. Taikina on pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää ruisjauhoja.
- Paista 30–40 minuuttia 150 asteessa, kunnes näkkileipä on rapeaa ja väriltään kullanruskeaa.
- Tarjoile dippikastikkeiden ja vihannesten kera tai käytä koristeina ruoka-annoksissa.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!