Rapsakassa näkkärissä on perunaa, kauraa ja pellavaa.
Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä

Perunanäkkäri

No ratings yet
Raaka-ainelaskuri 2 uunipellillistä

Raaka-aineet
  

  • 250 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl ruisjauhoa
  • 2 tl Suolaa
  • 3 rkl vehnäleseitä
  • 3 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl Vettä
  • 2 tl Rypsiöljyä

Työohje
 

  • Kuori perunat. Kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne perunasoseen joukkoon.
  • Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  • Jaa taikina neljään osaan ja kauli 3 mm paksuiksi levyiksi leivinpaperin päälle. Taikina on pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää ruisjauhoja.
  • Paista 30–40 minuuttia 150 asteessa, kunnes näkkileipä on rapeaa ja väriltään kullanruskeaa.
  • Tarjoile dippikastikkeiden ja vihannesten kera tai käytä koristeina ruoka-annoksissa.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa