Perunanachovuoka tuoresalsan kera
L, G
1 kpl 1/1 GN 65 mm
Perunanachovuoka tuoresalsan kera
Raaka-aineet
- 2 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
- 2-3 tl Suolaa
- 0,5 dl öljyä
- 0,8 kg jauhelihaa raakana
- 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
- 2-3 dl Vettä
- 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
- 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
- 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
- 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
- 0,600 kg Punasipulia
- 0,800 kg tomaattia kuutioina
- 4 limeä
- 2-4 kpl tuoretta chiliä
- 2 rkl Sokeria
- (2-4 valkosipulin kynttä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
- 3-4 dl oliiviöljyä
Työohje
- Voitele vuoka. Levitä vuoan pohjalle perunaviipaleet. Ripottele suolaa perunaviipaleille
- Ruskista jauheliha padassa tai uunissa (vaihtoehtona käytä kypsää jauhelihaa) ja mausta tacomausteseoksella. Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, lihamausteseos ei saa kuivua.
- Valuta pavut ja lisää jauhelihan joukkoon ja sekoita.
- Levitä jauheliha-papuseos perunaviipaleiden päälle.
- Lisää tacokastiketta päällimmäiseksi
- Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
- Paista vuokaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla 150-180 C:ssa n. 30 minuuttia uunin tehosta riippuen kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
- Halutessasi lisää paiston jälkeen vuoan pinnalle lisää tacokastiketta ja murskattuja Tortillachipsejä sekä tuoretta hienonnettua persiljaa.
- Tarjoa perunanachovuoka tuoresalsan kera.
Tuoresalsa
- Kuutioi punasipulit, tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuorechili ohuiksi viipaleiksi
- Jos haluat chilistä miedompaa, poista chileistä ensin siemenet.
- Pese ja kuivaa limehedelmät. Raasta kuori ja purista mehu salsan joukkoon
- Lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Sekoita
- Anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
- Sekoita viimeksi joukkoon hienonnettu tuore korianteri.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!