Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera
Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera
Raaka-aineet
- 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
- 290 g Kananmuna
- 170 g kerma
- 170 g savustettu pekoni
- 80 g purjosipuli
- 85 g raastettu kermajuusto
- 30 g voi
- 20 g raastettu piparjuuri
- 6 g suola
Työohje
- Suikaloi purjosipuli ja pekoni ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet voissa pannulla. Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain viipaleperunaa ja purjo-pekoniseosta. Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja suola ja vatkaa seos kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan ja sirottele pinnalle juustoa. Paista uunissa 225 asteessa kunnes munakas on hyytynyt. Paistoaika on noin 30 min riippuen massan korkeudesta. Anna jäähtyä hetken aikaa ja viimeistele lisäämällä päälle raastettua piparjuurta. Uunimunakas on helppo ja maistuva lounasruoka raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!