Peruna-valkosuklaaleivos

Tämä resepti on peräisin keittiömestareille suunnatusta reseptikilpailusta keväällä 2022. Reseptin on laatinut Heli Kurki ja Tarmo Wasenius Pohjois-Karjalan keittiömestariyhdistyksestä.
No ratings yet
Valmistusaika 1 t 30 min
Raaka-ainelaskuri 160 annosta a' 80 g

Astia

  • runebergintorttu vuoka halk. 60mm kork.55mm

Raaka-aineet
  

  • 3,000 kg JEPO kypsä muusiperuna
  • 3,000 kg kananmuna
  • 2,400 kg ruokokidesokeria
  • 1,600 kg myllyn paras erikoisvehnäjauho
  • 1,000 kg mantelijauho
  • 0,080 kg leivinjauhe
  • 0,240 kg vaniljasokeri
  • 0,060 kg kardemumma jauhettu
  • 0,060 kg suola
  • 1,000 kg raastettu valkosuklaa
  • 0,600 kg sulatettu voi
  • 1,000 kg vispikerma
  • 1,600 kg vadelmahillo 

Työohje
 

  • Puserra perunat perunalumipuristimen läpi
  • Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  • Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota valkuainen eri astiassa kovaksi vaahdoksi.
  • Mittaa kuivat aineet samaan kulhoon.
  • Raasta valkosuklaa ja sulata voi.
  • Lisää keltuais-sokerivaahdon sekaan nopeasti sekoittaen perunalumi, voi, kerma, valkosuklaa ja lopuksi kuivat aineet.
  • Nostele massan sekaan viimeisenä valkuaisvaahto.
  • Siirrä massa pursotinpussiin ja laita toiseen pursotinpussiin vadelmahillo.
  • Pursota taikinaa runebergintorttu vuokaan n. 1/2 - 2/3 osaa vuoan tilavuudesta (n.80g)
  • Pursota vadelmahillo taikinan sisään n. puoleen väliin vuokaa
  • Paista kiertoilmauunissa kuivapaistolla 175 asteessa 17min, puolikas puhallus.
  • Viimeistele jäähtynyt torttu kuorruttamalla pinta sulatetulla valkosuklaalla
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa