Peruna-valkosuklaaleivos
Peruna-valkosuklaaleivos
Tämä resepti on peräisin keittiömestareille suunnatusta reseptikilpailusta keväällä 2022. Reseptin on laatinut Heli Kurki ja Tarmo Wasenius Pohjois-Karjalan keittiömestariyhdistyksestä.
Equipment
- runebergintorttu vuoka halk. 60mm kork.55mm
Raaka-aineet
- 3,000 kg JEPO kypsä muusiperuna
- 3,000 kg kananmuna
- 2,400 kg ruokokidesokeria
- 1,600 kg myllyn paras erikoisvehnäjauho
- 1,000 kg mantelijauho
- 0,080 kg leivinjauhe
- 0,240 kg vaniljasokeri
- 0,060 kg kardemumma jauhettu
- 0,060 kg suola
- 1,000 kg raastettu valkosuklaa
- 0,600 kg sulatettu voi
- 1,000 kg vispikerma
- 1,600 kg vadelmahillo
Työohje
- Puserra perunat perunalumipuristimen läpi
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
- Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota valkuainen eri astiassa kovaksi vaahdoksi.
- Mittaa kuivat aineet samaan kulhoon.
- Raasta valkosuklaa ja sulata voi.
- Lisää keltuais-sokerivaahdon sekaan nopeasti sekoittaen perunalumi, voi, kerma, valkosuklaa ja lopuksi kuivat aineet.
- Nostele massan sekaan viimeisenä valkuaisvaahto.
- Siirrä massa pursotinpussiin ja laita toiseen pursotinpussiin vadelmahillo.
- Pursota taikinaa runebergintorttu vuokaan n. 1/2 - 2/3 osaa vuoan tilavuudesta (n.80g)
- Pursota vadelmahillo taikinan sisään n. puoleen väliin vuokaa
- Paista kiertoilmauunissa kuivapaistolla 175 asteessa 17min, puolikas puhallus.
- Viimeistele jäähtynyt torttu kuorruttamalla pinta sulatetulla valkosuklaalla
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!