Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera
Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera
Astia
- 2 kpl 1/1 GN vuokia
Raaka-aineet
- 3,000 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 0,003 kg mustapippuri, ruohittu
- 0,020 kg Suolaa
- 0,150 kg parmesaania raasteena
- 0,150 kg paahdettuja pinjansiemeniä
Mustikkamajoneesi
- 0,050 kg Voita
- 0,400 kg täysmajoneesia
- 0,200 kg mustikoita
Työohje
- Jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
- Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
- Paahda perunaviipaleita 200- 250 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15-20 min. kunnes ovat kauniin kullanruskeita
- Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
- Valmista majoneesi. Laita voi kattilaan ja ruskista pari minuuttia, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä.
- Siirrä ruskistettu voi kulhoon jäähtymään hetkeksi.
- Sekoita majoneesi ruskistettuun voihin.
- Hienonna tehosekoittimella mustikat ja lisää majoneesiin, kunnes saat toivomasi värin.
- Siirrä perunat tarjoiluvatiin tai kulhoon ja ripottele päälle parmesaaniraaste.
- Tarjoa perunat mustikkamajoneesin kanssa sellaisenaan tai lihan lisäkkeenä.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!