Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä
Frozen peruna
Raaka-aineet
- 350 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
- 400 g turkkilaista jugurttia
- 0,75 dl sokeria
Työohje
- Kuori perunat. Keitä tai höyrytä ne kypsäksi.
- Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
- Lisää sokeri ja jugurtti perunasoseen joukkoon. Soseuta massa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Siirrä massa laakeaan astiaan ja anna sen jähmettyä pakastimessa noin tunti välillä sekoittaen.
- Tarjoile jähmettyneenä pehmiksen tapaan kotimaisten marjojen ja raastetun sitruunankuoren kera.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!