Ruokaisan salaatin juju ovat savustetut perunat.
Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä

Savustettu peruna-lohisalaatti

5 / 1 arvosana
Raaka-ainelaskuri 4 annosta

Raaka-aineet
  

  • 500 g pieniä perunoita tai varhaisperunaa
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 ruukku tilliä
  • 0,5 purjosipuli
  • 100 g isoja kapriksia
  • 150 g kylmäsavulohta
  • savustuspussi

Työohje
 

  • Pese perunat. Jätä ne kokonaisiksi tai halkaise puolikkaiksi. Pyörittele perunat pienessä öljytilkassa. Jätä loppu öljy sivuun myöhempää käyttöä varten. Paahda perunoita 175 asteessa noin 35 minuuttia. Ota perunat uunista ja valmistele savustuspussi ohjeen mukaan. Savusta perunoita 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
  • Anna perunoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja mausta ne etikalla, suolalla, pippurilla ja öljyllä.
  • Hienonna tilli ja purjo, leikkaa kaprikset kolmeen osaan ja suikaloi kylmäsavulohi.
  • Sekoita ainekset salaatiksi. Koristele kapriksilla ja tillillä, tarjoile.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa