Perunasalaatti yrttiöljyn kera, omenaa ja pikkelöityä sipulia
Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit
Perunasalaatti yrttiöljyn kera, omenaa ja pikkelöityä sipulia
Raaka-aineet
- 500 g JEPO kypsää, kuorellista viipaleperunaa
- 140 g omenaa
- 50 g kypsytettyä juustoa
- 30g g kevätsipulia
- 30 g auringonkukansiemeniä
- suolaa
- Mustapippuria
PIKKELÖITY SIPULI
- 70 g salottisipulia
- 30 g etikkaa
- 60 g sokeria
- 90 g vettä
YRTTIÖLJY
- 1 ruukku basilikaa
- 1 ruukku persiljaa
- 1 ruukku ruohosipulia
- 4 g valkosipulia
- 70 g auringonkukansiemeniä
- 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Työohje
- Levitä perunaviipaleet lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa omenat kuutioiksi ja höylää juusto. Pilko kevätsipuli. Paahda auringonkukansiemenet kuivassa paistinpannussa, kunnes ovat kullanruskeita. Lisää kaikki ainesosat ja pikkelöityä salottisipulia perunoiden päälle. Kaada yrttiöljy salaatin päälle.
PIKKELÖITY SIPULI
- Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kiehauta muut ainesosat ja lisää sen jälkeen sipuliviipaleet joukkoon. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä pikkelöity sipuli jääkaapissa.
YRTTIÖLJY
- Paahda auringonkukansiemenet paistinpannussa, kunnes ovat kullanruskeita. Leikkaa suurin osa yrttien varsista pois, käytä lehdet. Kuori valkosipulit. Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimella kunnes koostomus on sileä. Mausta ja tarkista maku.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!