Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä
Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit
Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä
Raaka-aineet
- 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
- 170 g pekonia
- 100 g maitoa
- 75 g voita
- 70 g salottisipulia
- 10 g tuoretta persiljaa
- 100 g kermajuustoa raasteena
- suolaa
- mustapippuria
Työohje
- Aseta perunat pitkittäin ja halkaise kahtia. Koverra perunan sisus varovasti siten, että kuoreen jää n. 3 mm perunaa kuoren sisäpuolelle. Kuutioi pekoni ja sipuli pieniksi. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot, kun pekoni alkaa olla rapeaa.
- Laita perunan koverrettu sisus, maito ja voi kattilaan ja kiehauta. Vatkaa pallovispilällä, kunnes rakenne on sileää kuin perunamuusi. Lisää muusitäytteeseen ruskistettu pekoni ja sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja lisää se vielä täytteeseen.
- Täytä perunakuoret perunamuusitäytteellä. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes pinta on kullanruskea.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!