Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla
Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit
Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla
Raaka-aineet
- 500 g JEPO kypsää muusiperunaa
- 300 g Maitoa
- 100 g ruskistettua voita
- 3 rkl perunakuorijauhetta
- Suolaa
PAAHDETUT PERUNAKUORET
- 1-2 raakaa perunaa
PERUNALASTUT
- 100 g raakaa perunaa
- 2 l Rypsiöljy
- Suola
Työohje
- Murskaa kypsät perunat kattilassa pallovispilällä. Ruskista voi kattilassa. Voi on valmis, kun alkaa kuplia, väri on vaaleanruskea ja tuoksu on pähkinäinen. Ota kattila pois lämmöltä. Lisää perunasurvoksen joukkoon ruskistettu voi ja maito. Kiehauta voi-perunaseos. Lisää paahdettu perunankuorijauhe. Mausta suolalla.
- Laita perunakompotti lautaselle. Ripottele pienennettyjä perunasipsejä kompotin päälle. Koristele suosikkiyrteillä ja ripottele vielä paahdettua perunakuorijauhetta annoksen päälle.
PAAHDETUT PERUNAKUORET
- Pese perunat huolellisesti ennen kuorintaa.
- Kuori perunat ohuelti. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista kuoria uunissa 175 asteessa kunnes ovat kullanruskeita ja kuivia.
- Sekoita tehosekoittimella hienojakoiseksi jauhoksi.
- Sopii erittäin hyvin esim. perunamuusin maustamiseen.
PERUNALASTUT
- Leikkaa perunat mandoliini- leikkurilla n. 1 mm viipaleiksi.
- Huuhtele haaleassa vedessä, kunnes vesi on kirkasta.
- Paista kuoret friteerauskeittimessä 140 astetta. Sekoita säännöllisin väliajoin ettei perunaviipaleet tartu toisiinsa.
- Perunalastut ovat valmiita, kun öljy ei enää kupli ja lastuissa on hieno väri.
- Valuta lastut talouspaperin päällä ja mausta suolalla.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!