Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla

No ratings yet

Raaka-aineet
  

  • 500 g JEPO kypsää muusiperunaa
  • 300 g Maitoa
  • 100 g ruskistettua voita
  • 3 rkl perunakuorijauhetta
  • Suolaa

PAAHDETUT PERUNAKUORET

  • 1-2 raakaa perunaa

PERUNALASTUT

  • 100 g raakaa perunaa
  • 2 l Rypsiöljy
  • Suola

Työohje
 

  • Murskaa kypsät perunat kattilassa pallovispilällä. Ruskista voi kattilassa. Voi on valmis, kun alkaa kuplia, väri on vaaleanruskea ja tuoksu on pähkinäinen. Ota kattila pois lämmöltä. Lisää perunasurvoksen joukkoon ruskistettu voi ja maito. Kiehauta voi-perunaseos. Lisää paahdettu perunankuorijauhe. Mausta suolalla.
  • Laita perunakompotti lautaselle. Ripottele pienennettyjä perunasipsejä kompotin päälle. Koristele suosikkiyrteillä ja ripottele vielä paahdettua perunakuorijauhetta annoksen päälle.

PAAHDETUT PERUNAKUORET

  • Pese perunat huolellisesti ennen kuorintaa.
  • Kuori perunat ohuelti. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Paista kuoria uunissa 175 asteessa kunnes ovat kullanruskeita ja kuivia.
  • Sekoita tehosekoittimella hienojakoiseksi jauhoksi.
  • Sopii erittäin hyvin esim. perunamuusin maustamiseen.

PERUNALASTUT

  • Leikkaa perunat mandoliini- leikkurilla n. 1 mm viipaleiksi.
  • Huuhtele haaleassa vedessä, kunnes vesi on kirkasta.
  • Paista kuoret friteerauskeittimessä 140 astetta. Sekoita säännöllisin väliajoin ettei perunaviipaleet tartu toisiinsa.
  • Perunalastut ovat valmiita, kun öljy ei enää kupli ja lastuissa on hieno väri.
  • Valuta lastut talouspaperin päällä ja mausta suolalla.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa