Kreolilainen perunasalaatti
Kreolilainen perunasalaatti
Raaka-aineet
- 3,000 kg JEPO Kypsä kuorellinen palaperuna
- 1,200 kg chorizo
- 1,000 kg punasipuli
- 0,600 kg kapris (pieniä)
- 10 kpl maissi, kypsä
- 1,500 kg Piquillo-paprika/paahdettu, kuoreton paprika
- 1,000 kg majoneesi
- 0,800 kg ranskankerma, laktoositon
- 4 kpl limetti (mehu ja kuori)
- 0,030 kg cajunmauste
- kevätsipuli
- korianteri
- suola
Työohje
- Huuhtele palaperunat kylmällä vedellä.
- Viipaloi chorizo. Paahda tai pariloi chorizo ja maissi.
- Kuutioi punasipulit pieniksi kuutioiksi ja leikkaa paprikat reilun kokoisiksi paloiksi.
- Leikkaa maissinjyvät irti tähkästä.
- Sekoita keskenään palaperunat, punasipulikuutiot, maissi, paloitellut chorizot, paprikapalat ja valutetut kaprikset.
- Sekoita majoneesi ja ranskankerma, mausta raastetulla limetin kuorella ja -mehulla sekä cajunmausteella.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Viimeistele salaatti hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla.
Vinkki
- Maukas, ruokaisa salaatti sopii tarjottavaksi sellaisenaan sekä grilliruokien lisäkkeeksi ja buffetpöytään.
- Reseptin on laatinut keittiömestari Mikko Pakola.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!