Salsa verdellä maustetut perunat ja paistettua siikaa
Salsa verdellä maustetut perunat ja paistettua siikaa
Laktoositon, gluteeniton
Raaka-aineet
Paahdetut perunat
- 3,000 kg JEPO Kypsä kuorellinen halkaistu peruna
- 0,050 kg öljy
Salsa verde
- 0,100 kg lehtipersilja
- 0,100 kg basilika, tuore
- 0,300 kg kapris
- 0,025 kg valkosipuli
- 0,150 kg neitsytoliiviöljy
- 0,050 kg sitruunamehu
- 0,005 kg mustapippuri
- 0,150 kg vesi
- 0,090 kg Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli
- suola
Paistettu siika
- 2,000 kg siika, nahallinen
- suola
- mustapippuri
Työohje
Paahdetut perunat
- Laita perunat uunipellille. Sekoita öljy perunoiden joukkoon. Paahda kuivapaistolla uunissa noin 15 min. 200 asteessa.
Salsa verde
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Voit käyttää yrtit varsineen.
- Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa vettä.
- Anna maustua hetki kylmiössä.
- Sekoita salsa paahdettujen perunoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.
Paistettu siika
- Suomusta fileet tarvittaessa ja nypi ne ruodottomiksi. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta suolalla. Paista fileet pannulla voi-öljyseoksessa ja mausta ripauksella mustapippuria.
Vinkki
- Salsa verde -perunat sopivat lounaan perunalisäkkeeksi. Voit tarjota ne myös kylmänä salaattipyödässä.
- Reseptin on laatinut keittiömestari Mikko Pakola.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!