Japanilainen peruna-lihapata ”Nikujaga”
Japanilainen peruna-lihapata ”Nikujaga”
Raaka-aineet
- 5000 kg JEPO pesty nappulaperuna 28–35 mm
- 3,750 kg porsaan ulkofile
- 1,250 kg sipuli
- 1,000 kg vihreä papu, pitkä
- 0,175 kg seesamiöljy
- 0,175 kg rypsiöljy
- 5,000 kg lihaliemi
- 0,560 kg sake tai valkoviini
- 0,175 kg mirin (riisiviini)
- 0,300 kg soijakastike, gluteeniton
- 0,125 kg tuore inkivääri, kuorittu ja suikaloitu
- merisuola
- sokeri
- persilja
- retiisisuikale
Työohje
- Huuhtele perunat reikävuoassa ja halkaise puolikkaiksi.
- Leikkaa porsaan filee ohuiksi suikaleiksi.
- Halkaise pavut ja keitä niitä noin 1 min. suolatussa vedessä, valuta ja huuhtele kylmän juoksevan veden alla.
- Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne kahdeksaan osaan.
- Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää lihat joukkoon. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat.
- Lisää seesamiöjy sekä sipulit ja pyöräytä hetki, että sipulit saavat väriä.
- Lisää perunanpuolikkaat ja paista vielä hetki.
- Lisää lihaliemi, sake, soijakastike, mirin ja vähän sokeria. Sekoita ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Peitä kannella, anna kiehahtaa ja jatka kypsennystä noin 30 minuuttia.
- Lisää lopuksi joukkoon ryäpätyt, vihreät pavut ja suikaloitu inkivääri. Koristele annos tuoreella persiljalla ja retiisisuikaleilla.
Vinkki
- Nikujaga on japanilainen versio suomalaisesta lihapadasta.
- Voit valmistaa sen myös kasvispohjaisena käyttämällä esimerkiksi seitania tai härkäpapusuikaletta.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!