Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia
Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia
Raaka-aineet
Perunavohvelit
- 250 g JEPO kypsä muusiperuna
- 400 g maito
- 90 g voi
- 50 g Rypsiöljy
- 2 kpl kanamuna
- 75 g tattarihiutale
- 15 g leivinjauhe
- 6 g Suola
- 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
- 120 g lämminsavusiika
- 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
- 60 g omena
- 40 g punasipuli
- 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
- 19 g sitruunamehu
- Suolaa
- Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
- 1 kpl fenkoli
- 1 dl etikka
- 2 dl sokeri
- 3 dl vesi
- 1 kpl tillinippu koristeeksi
Työohje
Paahdetut perunankuoret
- Perunankuorista saa uunissa paahtamalla rapean herkun, joka sopii jauhettuna erinomaisesti mm. perunasoseen ja vohvelitaikinan maustamiseen. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa, kunnes kuoret ovat kuivia ja kullanvärisiä. Jauha kuoret tehosekoittimella hienoksi jauhoksi.
Perunavohvelit
- Lämmitä maito ja voi kattilassa. Laita JEPO kypsä muusiperunat kulhoon ja lisää päälle lämmin maito-voiseos. Vatkaa seosta sähkövispilällä, kunnes saat aikaiseksi löysän muusin. Lisää muusin joukkoon öljy ja kananmunat. Sekoita ja vatkaa taikina tasaiseksi.
- Paahda tattarihiutaleet kuivalla pannulla täydellä teholla noin 3 minuuttia tai kunnes hiutaleet saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Jauha paahdetut tattarihiutaleet jauhoksi tehosekoittimella.
- Sekoita keskenään paahdettu perunajauho, jauhettu tattari ja leivinjauhe. Kaada seos vohvelitaikinan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
- Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja voitele se voilla tai öljyllä. Vinkki: Vuokaspray on kätevä apu vohveliraudan kuviollisten paistolevyjen voiteluun. Paista vohvelit vohvelipannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Savukalatahna
- Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Omenan voi kuutioida kuorellisena. Poista mahdolliset ruodot siikafileestä ja hienonna se. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti, jotta saat tasaisen tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pikkelöity fenkoli
- Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Höylää fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi tai leikkaa veitsellä haluamaasi muotoon. Laita fenkoli kannelliseen lasipurkkiin ja kaada päälle lämmin etikkaliemi. Sulje kansi ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin ja säilytä kylmässä.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!