JEPO-PERUNA ON VASTUULLINEN VALINTA

JEPO on suomalaisten perunanviljelijöiden omistama yritys, joka tuottaa ammattikeittiöille kypsiä ja raakoja perunatuotteita. Vastuullisuus on osa JEPOn toimintakulttuuria ja aitoja tekoja, joilla huolehdimme kestävistä toimintatavoista kokonaisvaltaisesti läpi koko tuotantoketjumme. Vastuullisuutemme ulottuu ympäristöstä, tuotteiden laadusta ja turvallisuudesta, sidosryhmistä ja yrityksen taloudellisesta vastuusta huolehtimiseen.

TUOTTEIDEN LAATU JA TURVALLISUUS

Peruna on perinteinen osa suomalaisten ruokavaliota. Se on myös osa ravitsemussuositusten mukaista lautasmallia, jonka tavoitteena on ohjata kuluttajia monipuolisiin, kestäviin ja terveyttä edistäviin ruokavalintoihin. Peruna on kevyttä, terveellistä ja sillä on pieni hiilijalanjälki, joten perunan käytön lisääminen ja tarjoaminen riisin tai pastan sijaan onsuositeltava vaihtoehto.

Tuotteiden valmistus

 JEPO-perunatuotteiden valmistuksessa käytämme ainoastaan suomalaista perunaa, joka tulee tuotantolaitoksiimme omilta sopimusviljelytiloiltamme. Kypsien perunatuotteiden valmistusprosessissa emme käytä lisäaineita. Valmiit tuotteet eivät sisällä lisättyä vettä eikä tummumisenestoaineita. Tuotteen käyttötarkoitus määrittelee, mikä perunaerä mihinkin tuotteeseen valitaan. Raaka-ainetestauksin varmistamme, että tuotteeseen valitaan ominaisuuksiltaan (mm. maku, väri, keitto-ominaisuudet ja koko) sopivin perunaerä.

 Laadunvarmistus

Kaikilla JEPOn tuotantolaitoksilla on elintarviketurvallisuuden ISO 22 000 laatusertifikaatti. Säännölliset auditoinnit takaavat sen, että toimintaamme tarkastellaan, arvioidaan ja kehitetään jatkuvasti.

Teemme kasvukauden ja varastoinnin aikana, ennen tuotteiden käyttöönottoa sekä valmiista tuotteista yhteensä yli 6600 laatutestiä vuodessa.

Jäljitettävyys

 JEPO-perunatuotteet ovat jäljitettävissä myyntipakkauksissa olevan päiväyksen ja viljelijäkoodin perusteella sopimusviljelytilalle peltolohkoon asti. Jäljitettävyys- ja viljelijätietoa asiakkaamme voivat hyödyntää tiedottaessaan tarjoamansa ruoan alkuperästä omille asiakkailleen.

JEPOlla on tunnuksena viljeltyjen tuotteiden kotimaisuudesta kertova Puhtaasti kotimainen -alkuperämerkkija pakattujen tuotteiden kotimaisuusasteesta kertova Hyvää Suomesta -alkuperämerkki. JEPOn raaoille perunatuotteille on myönnetty  myös Sydänmerkki-tunnus.