Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera

No ratings yet

Raaka-aineet
  

SIENI-PERUNATERRIINI

  • 700 g JEPO Kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g suolaa

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 70 g punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g sokeria
  • 90 g vettä

RUSKISTETTU SALVIAVOI

  • 100 g voita
  • 20 g salviaa

Työohje
 

  • Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle ja paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin vuokaan yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimeistele terriini muutamilla perunaviipaleilla.
    Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes terriinissä on kaunis paistopinta. Tarjoile heti tai jäähdytä sekä säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa ennen tarjoilua.

Vinkki

Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä, kuten metsäsieniä, herkkusieniä tai osterivinokkaita. Terriini sopii myös cocktailpaloiksi  sellaisenaan tai mädillä koristeltuna.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa