Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit
Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Raaka-aineet
SIENI-PERUNATERRIINI
- 700 g JEPO Kypsä perunaviipale
- 200 g tuoreita herkkutatteja
- 150 g tuoreita kanttarelleja
- 70 g sipulia
- 100 g voita
- 150 g kermajuustoa raasteena
- 10 g tuoretta timjamia
- 10 g suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
- 70 g punasipulia
- 30 g väkiviinaetikka
- 60 g sokeria
- 90 g vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
- 100 g voita
- 20 g salviaa
Työohje
- Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle ja paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin vuokaan yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimeistele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes terriinissä on kaunis paistopinta. Tarjoile heti tai jäähdytä sekä säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
Vinkki
Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä, kuten metsäsieniä, herkkusieniä tai osterivinokkaita. Terriini sopii myös cocktailpaloiksi sellaisenaan tai mädillä koristeltuna.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!