Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera

No ratings yet

Raaka-aineet
  

SIENI-PERUNATERRIINI

  • 700 g JEPO Kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g suolaa

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 70 g punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g sokeria
  • 90 g vettä

RUSKISTETTU SALVIAVOI

  • 100 g voita
  • 20 g salviaa

Työohje
 

  • Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle, paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimestele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes saa kauniin paistopinnan. Tarjoile heti tai jäähdytä ja säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa enenn tarjoilua.

Vinkki

Vinkki ! Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa
saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä. Vaihtoehtoisesti
herkkusieniä tai osterivinokkaita.
Coctailpaloina tarjoile sellaisenaan tai mädillä
koristeltuna.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa