Peruna on kevyttä sydämelle

 

Peruna on perinteinen ja tärkeä osa suomalaisten ruokavaliota. Siitä valmistuvat maistuvat arkiruoat ja juhlahetkien houkuttelevat tarjoilut. Monipuolisten käyttömahdollisuuksien lisäksi peruna on terveellistä ja ekologisena tuotteena ykkösvalinta myös ympäristön kannalta. Perunaa voi syystäkin suosia – se on kevyttä sydämelle.

 

Nauti huoletta – peruna ei lihota

 

Maukkaat keitetyt perunat, kuohkea perunasose tai pienoisateriaksikin soveltuva herkullinen uuniperuna ovat suomalaisten suosimia aterian lisäkkeitä. Peruna onkin erinomainen valinta lisäkkeeksi, sillä se sisältää vähemmän energiaa kuin vastaava määrä pastaa tai riisiä, mutta antaa siitä huolimatta pitkäkestoisen kylläisyyden tunteen. Lisäksi perunasta saa kosolti hyviä ravintoaineita. Ilman rasvaa valmistettu peruna on kevyttä syötävää ja sopii siksi myös laihduttajan ruokavalioon ja painonhallinnan tueksi. Peruna on kevyt herkku eikä se lihota, joten siitä voi nauttia huoletta.

Paljon tärkeitä ravintoaineita

 

Perunan merkitys tärkeiden ravintoaineiden lähteenä ruokavaliossamme on kiistaton. Se on hyvä hiilihydraatin lähde ja muiden kasvikunnan tuotteiden ohella yksi merkittävimmistä C-vitamiinin lähteistämme. Lisäksi se sisältää terveydelle tärkeitä kivennäisaineita, kuten kaliumia, magnesiumia ja folaattia*). Peruna on maistuva ja ravitseva raaka-aine ja siksi mainio monipuolisen ja terveyttä edistävän ruokavalion perusta.

 

 

Tuote 100 g Energia

Kcal

hiilihydraatti (g) rasva (g) proteiini (g) Kalium (mg) Magnesium (mg) Folaatti, kokonais- (µg) C-vitamiini (mg)
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 64 kcal 13,175 < 0.1 1,60 425,00 20,400 19,69 8,50
Pasta, spagetti, keitetty, suolaton 101 kcal 19,920 0,420 3,60 54,00 8,100 4,98 0
Riisi, keitetty, suolaton 93 kcal 20,618 0,191 1,65 35,45 9,273 3,82 0

 

Peruna sisältää C-vitamiinin lisäksi tärkeitä kivennäisaineita, kuten kaliumia, magnesiumia ja folaattia. (Lähde: Fineli)

 

 

 

Ilmastoystävällistä ruokaa

 

Kotimaisen perunan viljelyn ja tuottamisen aiheuttamat ilmastovaikutukset ovat erittäin pienet. Lisäksi vesivaroja on hyödynnetty kestävästi. Ilmaston ja ympäristön kannalta peruna on riisiä ja pastaa parempi vaihtoehto. Valinnoilla voit siis vaikuttaa – suosimalla perunoita, kasviksia ja muita ilmastoystävällisiä ruokavalintoja huolehdit oman hyvinvointisi lisäksi myös ympäristön hyvinvoinnista.

 

JEPO-peruna on parempi valinta

 

JEPO-perunatuotteiden valmistuksessa käytämme ainoastaan suomalaista perunaa. Perunat tuotetaan ekologisesti tuotantolaitosten lähellä olevilla sopimusviljelytiloillamme tarkan laadunvalvonnan alla. Tuotteet valmistetaan tarkoin valikoiduista perunalajikkeista ja valmistetaan raaka-ainetta kunnioittaen. Laatu varmistetaan useilla laatutesteillä perunan viljelystä valmiisiin tuotteisiin asti. JEPO kypsät perunat valmistetaan Sous Vide -menetelmällä kypsentämällä ne matalassa lämpötilassa vesihauteessa. Hellävaraisen valmistusmenetelmän ansiosta myös kypsissä tuotteissamme ovat tallella kaikki perunan tärkeät ravintoaineet, hyvä maku, rakenne ja aromit.                

 

Muistathan, että JEPO-perunatuotteet ovat jäljitettävissä myyntipakkauksessa olevan päiväyksen ja viljelijäkoodin perusteella sopimusviljelytilalle peltolohkoon asti. Tiedon saat syöttämällä viljelijäkoodin jepo.fi -sivuilla kohtaan Hae Viljelijä.

                  

                                       

 

Tutustu herkullisiin resepteihimme

 

https://www.jepo.fi/recipe/varikas-kalalaatikko/

https://www.jepo.fi/recipe/muusi-kypsasta-perunasta/

https://www.jepo.fi/recipe/broilerkiusaus/

 

 

*) Lähde: FinRavinto 2017