Sumacilla maustetut perunat mustan valkosipulimajoneesin kanssa
Sumacilla maustetut perunat mustan valkosipulimajoneesin kanssa
Raaka-aineet
Mausteseos:
- 0,010 kg sumac, jauhettu
- 0,010 kg paprikajauhe, savustettu
- 0,010 kg mustapippuri, jauhettu
- 0,010 kg korianterinsiemen, jauhettu
- 0,040 kg suola
Majoneesi mustasta valkosipulista
- 0,900 kg rypsiöljy
- 0,120 kg kananmuna
- 0,060 kg musta valkosipulinkynsi
- 0,040 kg dijoninsinappi
- 0,040 kg keltuainen
- 0,010 kg sitruunamehu
Lohkoperunat
- 6,000 kg JEPO kypsä kuorellinen halkaistu peruna tai kypsä kuorellinen palaperuna tai kypsä palaperuna
- 0,270 kg rypsiöljy
- 0,006 kg timjami, kuivattu
- 0,006 kg rosmariini, kuivattu
- 0,030 kg suola
- 0,002 kg mustapippuri, rouhittu
Työohje
Mausteseos
- Sekoita mausteet keskenään.
Majoneesi mustasta valkosipulista
- Murskaa mustat valkosipulinkynnet.
- Sekoita keskenään valkosipulimurska, sitruunamehu, dijoninsinappi, keltuainen ja kananmuna.
- Lisää öljyä seokseen vähitellen sauvasekoittimella sekoittaen.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lohkoperunat
- Sekoita mausteseos öljyn joukkoon.
- Sekoita öljy-mausteseos kulhossa perunoiden sekaan.
- Laita perunoita noin 5 cm:n kerroksena GN 1/1-vuokaan.
- Paista 180 asteessa kiertoilmassa kuivapaistolla n. 20 min., kunnes perunat ovat saaneet väriä pintaan.
- Sekoita kerran paistamisen aikana.
Vinkki
- Sumac-mauste on tuttu Lähi-Idän, Turkin sekä Välimeren alueen keittiössä. Luonnonvaraisen pensaan kuivatuista marjoista jauhetun viininpunaisen sumacin sitrusmainen ja rohkea aromi tuo ruokiin eksotiikkaa sekä hapokkuutta. Sumac sopii erinomaisesti grillattujen ruokien sekä kasvisten ja vihannesten maustamiseen (tuotemerkkejä esimerkiksi Sevan Sumac).
- Mustan valkosipulimajoneesin voit valmistaa käyttämällä valmista majoneesia, jonka maustat fermentoidulla valkosipulitahnalla (tuotemerkkejä esimerkiksi Aduki Musta valkosipuli).
- Reseptin on laatinut keittiömestari Mikko Pakola.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!