Hasselbackan perunat
Hasselbackan perunat
Raaka-aineet
- 3 kg JEPO Kypsä annosperuna
- 0,100 kg sulatettu voi
- 0,100 kg korppujauho
- 0,007 kg suola
- 0,200 kg juustoraaste
Työohje
- Leikkaa kypsiin annosperunoihin tiheästi viiltoja siten, että perunat jäävät alaosastaan kiinni.
- Laita perunat voideltuun vuokaan.
- Voitele perunat sulatetulla voilla.
- Ripottele pinnalle suola, korppujauho sekä juustoraaste.
- Paista kuivapaistolla yhdistelmäuunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki
- Voit maustaa perunat tuoreilla yrteillä tai valkosipulilla.
- Viiltojen tekemisessä voit käyttää apuna lusikkaa tai kahta bambutikkua. Laita peruna leikkaamisen ajaksi lusikkaan tai bambutikkujen väliin, jolloin lusikan tai tikkujen reunat estävät viiltojen menemistä pohjaan asti.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!