Hasselbackan perunat

 

Hasselbackan perunat

Juhlava Hasselbackan perunat on ruotsalainen klassikkoruoka. Reseptin kehitti vuonna 1953 kokkiharjoittelija Leif Elisson työskennellessään tukholmalaisessa Hotel Hasselbackenissa.
5 from 1 vote
Raaka-ainelaskuri 20 annosta à 150 gr

Raaka-aineet
  

  • 3 kg JEPO Kypsä annosperuna
  • 0,100 kg sulatettu voi
  • 0,100 kg korppujauho
  • 0,007 kg suola
  • 0,200 kg juustoraaste

Työohje
 

  • Leikkaa kypsiin annosperunoihin tiheästi viiltoja siten, että perunat jäävät alaosastaan kiinni.
  • Laita perunat voideltuun vuokaan.
  • Voitele perunat sulatetulla voilla.
  • Ripottele pinnalle suola, korppujauho sekä juustoraaste.
  • Paista kuivapaistolla yhdistelmäuunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki

  • Voit maustaa perunat tuoreilla yrteillä tai valkosipulilla.
  • Viiltojen tekemisessä voit käyttää apuna lusikkaa tai kahta bambutikkua. Laita peruna leikkaamisen ajaksi lusikkaan tai bambutikkujen väliin, jolloin lusikan tai tikkujen reunat estävät viiltojen menemistä pohjaan asti. 
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa