Annan perunat omenan kera
Annan perunat omenan kera
Resepti on laatinut Pietarsaaren Optiman opiskelijat Josef Tupeli, Cecilia Sundström, Emma Talus ja Ellinor Sundqvist.
Raaka-aineet
- 6,000 kg JEPO Kypsä viipaleperuna 5 mm
- 3,700 kg Omena, kuorittu
- 5,000 kg Pekonia viipaleina
- 1,350 kg Voi, laktoositon
- 0,040 kg Suolaa
- 0,012 kg Timjami
- 0,008 kg Mustapippuri, rouhittu
- 0,020 kg Voi, laktoositon, vuokien voiteluun
Työohje
- Tee ruoka irtopohjavuokiin halkaisijaltaan 20-23 cm
- Leikkaa vuokien pohjalle sopivankokoinen leivinpaperi ja voitele vuokien reunat voisulalla.
- Vuoraa vuokien pohja pekoniviipaleilla ja toinen kerros niin, että viipaleet osittain roikkuvat vuokien reunojen yli.
- Nämä viipaleet käännetään myöhemmin päälle kanneksi
- Leikkaa kuoritut omenat ohuiksi viipaleiksi
- Sulata voi ja anna sen hieman ruskistua.
- Sekoita voi peruna- ja omenaviipaleiden joukkoon ja lisää suola.
- Ripottele timjamia vuokiin pekoniviipaleiden päälle.
- Täytä vuoat peruna-omenaviipaleseoksella ja painele seos tiiviisti vuokaan
- Ripottele päälle vielä hieman timjamia .
- Taita vuoan reunoilla roikkuvat pekoniviipaleet päälle siten, että muodostavat kannen.
- Laita leivinpaperi päälle ja painoksi esim. sopivankokoinen pyöreä uunivuoka tai muu sopiva paino.
- Paista kiertoilmauunissa 180 astetta noin 40 min. Ota paino ja leivinpaperi pinnasta pois ja paista vielä n. 10 min. niin, että pekoni saa väriä.
- Kaada ylimääräinen rasva pois vuoasta
- Anna vetäytyä hetki ennen kuin irrotat vuoasta.
Vinkki
Raaka-aineet yhteensä 16,130kg
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!