Perunalepuska, munakokkelia ja marinoitua kirjolohen mätiä

5 / 1 arvosana
Raaka-ainelaskuri 32 kpl

Raaka-aineet
  

Perunalepuska (n. 32 kpl)

  • 0,600 kg JEPO pesty pieni Rosamunda 60-70 gr
  • 0,450 kg  turkkilainen jogurtti, laktoositon
  • 0,450 kg leipäjuuri
  • 0,150 kg voi, laktoositon
  • 0,225 kg vehnäjauho
  • 0,018 kg suola
  • öljyä paistamiseen

Munakokkeli

  • 6 kpl kylmiä kananmunia
  • 0,015 kg voi, laktoositon
  • suola, mustapippuri
  • 1 rkl ranskankerma, laktoositon
  • tuore ruohosipuli

Marinoitu kirjolohen mäti

  • 0,250 kg kirjolohen mäti
  • 0,100 kg soijakastike
  • 0,050 kg mirin (riisiviini)

Työohje
 

Perunalumi

  • Keitä perunat kuorineen.
  • Halkaise kypsät perunat ja laita ne pusertimeen leikkauspinta alaspäin, jolloin kuori jää pusertimeen.
  • Rukista voi ja sekoita se perunalumen joukkoon.
  • Sekoita jogurtti leipäjuureen ja yhdistä seos perunalumen kanssa.
  • Lisää taikinaan vehnäjauhot ja suola. Sekoita.
  • Jaa taikina noin 50 gramman osiin jauhotetulle uunipellille.
  • Taputtele taikinasta jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisia leipäsiä.
  • Laita kylmään.
  • Paista lepuskat ensin pannulla öljyssä miedolla lämmöllä, jonka jälkeen laita ne uunipellille. Paista kuivapaistolla 200 asteessa 4 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 4 minuuttia.

Munakokkeli

  • Riko kananmunat syvään paistinpannuun.
  • Lisää joukkoon voi. Säädä kuumalle lämmölle.
  • Sekoita massaa jatkuvasti nuolijan avulla, mutta älä vatkaa. Sekoita kuitenkin huolellisesti aivan pannun pohjaa myöten. Ota pannu pois lämmöltä 30 sekunnin jälkeen, mutta jatka vielä sekoittamista. Noin 10 sekunnin jälkeen laita pannu takaisin lämmölle. Toista sama kolme kertaa. Viimeisen minuutin aikana mausta seos kevyesti. Lisää lopuksi seoksen joukkoon ranskankerma ja silputtua ruohosipulia.

Marinoitu kirjolohen mäti

  • Huuhdo mäti kylmän juoksevan veden alla siivilässä, jotta siitä tulee irtonaista.
  • Sekoita soijakastike ja mirin kulhossa.
  • Kaada seos valutetun mädin päälle ja anna marinoitua kylmässä muutaman tunnin ajan.

Vinkki

  • Perunalepuska on etälä-karjalaiset juuret omaava perinneleivonnainen.
  • Reseptin on laatinut keittiömestari Mikko Pakola.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa