Hyvä lajiketuntemus takaa laadukkaat tuotteet

Sopimusviljelijöidemme vankka lajiketuntemus takaa hyvän sadon ja laadukkaan perunaraaka-aineen, jonka jatkojalostamme asiakkaillemme maistuviksi perunatuotteiksi. JEPOn sopimusviljelijöiden tiloilla viljellään reilua kymmentä sopimuslajiketta, joista päälajikkeita ovat Melody, Gala, Marabel, Belana ja Solist.

 

Maukas Melody on päälajike JEPOn sopimusviljelyssä sekä tuotteiden valmistuksessa. Se on kauniin keltamaltoinen, kiinteä tai lievästi jauhoinen peruna. Yleisperunana se sopii lisäkkeeksi ja monipuolisesti ruuanvalmistukseen, kuten salaatteihin, keittoihin ja laatikoihin. 

 

Kauniin pyöreä Gala on kaikkiin perunaruokiin soveltuva sileäkuorinen peruna. Se on tärkeä raakojen perunatuotteiden raaka-aine, sillä sen muoto soveltuu hyvin kuorintaan. 

 

Mainio Marabel on kiinteä- ja keltamaltoinen yleisperuna, joka sopii hyvin erilaisiin perunaruokiin. Se on maittava lisäkeperuna keitettynä ja sopii oivallisesti myös muusiperunaksi.

 

Aromikas Belana on kaunis, kiinteä peruna, jolla on täyskeltainen malto. Sen hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa salaateissa ja lisäkeperunana keitettynä sekä uunissa paahdettuna.

 

Suosittu Solist on pyöreänsoikea, aikainen perunalajike. Se on hyvänmakuinen yleisperuna, joka sopii mainiosti lisäkkeeksi ja erilaisiin perunaruokiin.

Suomessa viljeltyä – kerro alkuperästä asiakkaillesi

 

JEPO perunatuotteet ovat jäljitettävissä myyntipakkauksessa olevan päiväyksen ja viljelijäkoodin perusteella sopimusviljelytilan peltolohkoon asti. Viljelijätiedot saat sivuiltamme syöttämällä päiväyksen ja viljelijäkoodin www.jepo. /viljelijakoodi. Sen avulla voit viestiä tarjoamasi ruoan alkuperästä ja auttaa asiakkaitasi valitsemaan lautaselle ilmaston ja ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja.