JEPO är ett företag som ägs av finska potatisodlare, där ansvar är en del av kulturen och de verkliga handlingarna. Hållbara metoder och miljömedvetenhet är företagets kärnvärden, som det har åtagit sig att främja systematiskt och på lång sikt i alla delar av produktionskedjan.

Lokalproducerad finsk potatis

Jeppo Potatis produkter är tillverkade av finsk potatis. Potatisen odlas på kontraktsgårdar nära Jeppo Potatis produktionsanläggningar och vidareförädlas till råa och kokota potatisprodukter som är lämpliga för professionella kök, med respekt för råvaran och miljön.

Kontraktsodling är en garanti för kvalitet

Kontraktsodling av potatis baseras på i förväg överenskomna planer och kvalitetskriterier. Jeppo Potatis växtodlingsrådgivare erbjuder vägledning och råd till jordbrukare från inköp av utsädespotatis till skörd av potatis. Vissa kontraktsodlare är redan inne på sin tredje generation av potatisodling, med lång erfarenhet och expertis som säkerställer potatisens kvalitet.

Vi värnar om miljön

JEPO ägnar särskild uppmärksamhet åt att minimera klimatpåverkan från inköp av råvaror, produkttillverkning och transporter. Färdiga produkter transporteras på ett optimerat och fullastat sätt till grossisterna, vilket minskar transporternas koldioxidavtryck. Dessutom är förpackningsmaterialet för produkterna återvinningsbart.

Klimatvänlig biogas

Mogna JEPO-potatisprodukter kokas på ett klimatvänligt sätt med ånga som produceras med biogas. Skalningsavfallet och potatisens cellsaft, som är biprodukter från tillverkningsprocessen, används som biogasråvara och djurfoder. Detta är ett verkligt bidrag till den cirkulära ekonomin.

Vi utför mer än 6600 kvalitetstester varje år

JEPO genomför årligen mer än 6.600 kvalitetstester under odlingssäsongen, under lagring, innan produkterna sätts i omlopp och på färdiga produkter. Kvalitetscertifikatet ISO 22 000 och miljöcertifikatet ISO 14001 som tilldelats JEPOs produktionsanläggningar är ett bevis på företagets engagerade och systematiska arbete med kvalitets- och miljöfrågor. Regelbundna revisioner säkerställer att verksamheten ständigt granskas, utvärderas och förbättras.

Vi främjar hållbara val

En aktiv dialog med kunder och andra intressenter är hörnstenen i JEPO:s arbete. Det gemensamma målet är att främja hållbara och hälsosamma livsmedelsval, att öka värdet på inhemska livsmedel och att säkerställa försörjningstryggheten. Användningen av hållbart producerade JEPO-potatisprodukter som är färdiga att använda stöder professionella köks klimatmål genom att bidra till att minska klimatpåverkan från matlagning och effektivt hantera
matavfall.

Hålla landsbygden levande

JEPO främjar välbefinnande genom att på ett ansvarsfullt sätt ta hand om sina anställda, arbetsförhållanden och lönsamhet. Kontraktsodling och vidareförädling av potatis ger sysselsättning och skatteintäkter till Finland och skapar arbetstillfällen på landsbygden direkt och indirekt, vilket bidrar till att hålla landsbygden levande. JEPO:s starka balansräkning ger möjlighet till stabilitet och utveckling även under sämre skördeår. JEPO främjar det lokala välbefinnandet och värnar om potatisodlingens kulturarv i Österbotten.

© Copyright - JEPO 2025