Takaisin
Tulosta
Näytä kuvia
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
4
from
2
votes
Annan perunat omenan kera
Resepti on laatinut Pietarsaaren Optiman opiskelijat Josef Tupeli, Cecilia Sundström, Emma Talus ja Ellinor Sundqvist.
Cuisine:
JEPO Kypsä viipaleperuna 5 mm
Servings:
100
annosta a’ 150 gr
Ingredients
6,000
kg
JEPO Kypsä
viipaleperuna 5 mm
3,700
kg
Omena, kuorittu
5,000
kg
Pekonia viipaleina
1,350
kg
Voi, laktoositon
0,040
kg
Suolaa
0,012
kg
Timjami
0,008
kg
Mustapippuri, rouhittu
0,020
kg
Voi, laktoositon, vuokien voiteluun
Instructions
Tee ruoka irtopohjavuokiin halkaisijaltaan 20-23 cm
Leikkaa vuokien pohjalle sopivankokoinen leivinpaperi ja voitele vuokien reunat voisulalla.
Vuoraa vuokien pohja pekoniviipaleilla ja toinen kerros niin, että viipaleet osittain roikkuvat vuokien reunojen yli.
Nämä viipaleet käännetään myöhemmin päälle kanneksi
Leikkaa kuoritut omenat ohuiksi viipaleiksi
Sulata voi ja anna sen hieman ruskistua.
Sekoita voi peruna- ja omenaviipaleiden joukkoon ja lisää suola.
Ripottele timjamia vuokiin pekoniviipaleiden päälle.
Täytä vuoat peruna-omenaviipaleseoksella ja painele seos tiiviisti vuokaan
Ripottele päälle vielä hieman timjamia .
Taita vuoan reunoilla roikkuvat pekoniviipaleet päälle siten, että muodostavat kannen.
Laita leivinpaperi päälle ja painoksi esim. sopivankokoinen pyöreä uunivuoka tai muu sopiva paino.
Paista kiertoilmauunissa 180 astetta noin 40 min. Ota paino ja leivinpaperi pinnasta pois ja paista vielä n. 10 min. niin, että pekoni saa väriä.
Kaada ylimääräinen rasva pois vuoasta
Anna vetäytyä hetki ennen kuin irrotat vuoasta.
Notes
Raaka-aineet yhteensä 16,130kg