Takaisin
Print Recipe
4 from 3 votes

Japanilainen peruna-lihapata ”Nikujaga”

Ingredients

  • 5000 kg JEPO pesty nappulaperuna 28–35 mm
  • 3,750 kg porsaan ulkofile
  • 1,250 kg sipuli
  • 1,000 kg vihreä papu, pitkä 
  • 0,175 kg seesamiöljy
  • 0,175 kg rypsiöljy
  • 5,000 kg lihaliemi
  • 0,560 kg sake tai valkoviini
  • 0,175 kg mirin (riisiviini)
  • 0,300 kg soijakastike, gluteeniton
  • 0,125 kg tuore inkivääri, kuorittu ja suikaloitu
  • merisuola
  • sokeri
  • persilja
  • retiisisuikale

Instructions

  • Huuhtele perunat reikävuoassa ja halkaise puolikkaiksi.
  • Leikkaa porsaan filee ohuiksi suikaleiksi.
  • Halkaise pavut ja keitä niitä noin 1 min. suolatussa vedessä, valuta ja huuhtele kylmän juoksevan veden alla.
  • Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne kahdeksaan osaan.
  • Kuumenna rypsiöljy padassa ja lisää lihat joukkoon. Paista keskilämmöllä  3–4 minuuttia, kunnes ne hieman ruskistuvat.
  • Lisää seesamiöjy sekä sipulit ja pyöräytä hetki, että sipulit saavat väriä.
  • Lisää perunanpuolikkaat ja paista vielä hetki.
  • Lisää lihaliemi, sake, soijakastike, mirin ja vähän sokeria. Sekoita ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Peitä kannella, anna kiehahtaa ja jatka kypsennystä noin 30 minuuttia.
  • Lisää lopuksi joukkoon ryäpätyt, vihreät pavut ja suikaloitu inkivääri. Koristele annos tuoreella persiljalla ja retiisisuikaleilla.

Notes

  • Nikujaga on japanilainen versio suomalaisesta lihapadasta.
  • Voit valmistaa sen myös kasvispohjaisena käyttämällä esimerkiksi seitania tai härkäpapusuikaletta.