Takaisin
Print Recipe
5 / 1 arvosana

Salsa verdellä maustetut perunat ja paistettua siikaa

Laktoositon, gluteeniton

Ingredients

Paahdetut perunat

  • 3,000 kg JEPO Kypsä kuorellinen halkaistu peruna
  • 0,050 kg öljy

Salsa verde

  • 0,100 kg lehtipersilja
  • 0,100 kg basilika, tuore
  • 0,300 kg kapris
  • 0,025 kg valkosipuli
  • 0,150 kg neitsytoliiviöljy
  • 0,050 kg sitruunamehu
  • 0,005 kg mustapippuri
  • 0,150 kg vesi
  • 0,090 kg Järki Särki savustettu & luomuvalkosipuli
  • suola

Paistettu siika

  • 2,000 kg siika, nahallinen
  • suola
  • mustapippuri

Instructions

Paahdetut perunat

  • Laita perunat uunipellille. Sekoita öljy perunoiden joukkoon. Paahda kuivapaistolla uunissa noin 15 min. 200 asteessa.

Salsa verde

  • Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Voit käyttää yrtit varsineen.
  • Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Lisää tarvittaessa vettä.
  • Anna maustua hetki kylmiössä.
  • Sekoita salsa paahdettujen perunoiden joukkoon. Lisää tarvittaessa suolaa.

Paistettu siika

  • Suomusta fileet tarvittaessa ja nypi ne ruodottomiksi. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta suolalla. Paista fileet pannulla voi-öljyseoksessa ja mausta ripauksella mustapippuria.

Notes

  • Salsa verde -perunat sopivat lounaan perunalisäkkeeksi. Voit tarjota ne myös kylmänä salaattipyödässä.
  • Reseptin on laatinut keittiömestari Mikko Pakola.