Sekoita raastetut perunat, kananmuna, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Muotoile perunat pyöreiksi rösteiksi. Paista pannulla öljyssä toiselta puolelta ensin noin 3 - 5 minuuttia. Käännä ja jatka paistamista noin 2 - 3 minuuttia, kunnes röstit ovat kullanruskeita.
Kylmäsavulohitäyte
Kuutioi puolet kylmäsavulohesta ja hienonna tilli. Jätä osa tillistä koristelua varten.
Vatkaa kulhossa smetana, sitruunamehu, tilli ja kylmäsavulohikuutiot.
Mausta seos pippurilla.
Laita täyte kylmään.
Ota parsasta nuput ja paahda niitä uunissa noin 200 asteessa 8 minuuttia.
Laita täytettä röstiperunalle. Koristele kylmäsavulohisiivulla, parsan nupulla sekä tillin oksalla. Voit laittaa koristeeksi myös pienen sitruunasiivun.
Notes
Tarjoile herkulliset röstit kuumana pääruoan lisukkeena lounaalla tai täytettynä esimerkiksi iltapalaksi.
Röstit sopivat erinomaisesti cocktailpaloiksi ja tapaksiksi. Tee silloin massasta pienempiä rostejä (n. 20 kpl).