Takaisin
+ servings
Print Recipe
4 from 3 votes

Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista

Servings: 40 annosta a' 150 gr

Ingredients

  • 3,000 kg JEPO Kypsä kuorellinen viipaleperuna tai  JEPO kypsä kuorellinen halkaistu peruna
  • 0,050 kg oliiviöljy
  • 0,002 kg mustapippuri, rouhittu
  • 0,015 kg suola
  • 1,500 kg vihreää tankoparsa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemen
  • 1,000 kg kirsikkatomaatti
  • 0,500 kg salaattijuustokuutio

Kastike

  • 0,050 kg sitruunamehu
  • 0,080 kg dijoninsinappi
  • 0,030 kg omenaviinietikka
  • 0,100 kg hunaja
  • 0,005 kg mustapippuri, rouhittu

Saanti

  • 6,5 kg .

Instructions

  • Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  • Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  • Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
  • Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
  • Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
  • Jäähdytä perunat ja parsat.
  • Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  • Halkaise kirsikkatomaatit.
  • Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
  • Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
  • Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
  • Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.

Notes

  • Tarjoa parsa-perunasalaatti grillatun lihan tai makkaroiden kanssa.
  • Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
    palakoosta riippuen 10-15 min.