Takaisin
Print Recipe
No ratings yet

Rähmätörtsä – Perunatortilla kalakrokettitäytteellä

Tämä resepti on peräisin keittiömestareille suunnatusta reseptikilpailusta keväällä 2022. Reseptin on laatinut Heli Kurki ja Tarmo Wasenius Pohjois-Karjalan keittiömestariyhdistyksestä.
Valmistusaika2 hrs 30 min
Keyword: Laktoositon

Astia

  • Paistinpannu 26cm

Ingredients

Perunatortilla 70 annosta a' 90 g

  • 3,000 kg JEPO kypsä muusiperuna
  • 0,100 kg voi
  • 0,660 kg vesi
  • 0,350 kg muna
  • 0,020 kg suola
  • 0,500 kg ruokakerma
  • 1,120 kg Ohrajauho
  • 1,120 kg Durumvehnäjauho
  • 0,200 kg voi/öljy paistamiseen

Kalakroketit

  • 3,000 kg JEPO kypsä muusiperuna
  • 3,800 kg jauhettua kalaa
  • 0,400 kg jauhettua sipulia
  • 0,050 kg jauhettua valkosipulia
  • 2,500 kg kermaa, laktoositon
  • 0,800 kg muna
  • 0,350 kg korppujauhoja
  • 0,120 kg suolaa
  • 0,008 kg pippuria
  • 0,350 kg vehnäjauho
  • Uppopaistamiseen öljyä

Instructions

Perunatortilla

  • Puserra peruna perunalumipuristimen läpi.
  • Sulata voi.
  • Sekoita yleiskoneen kulhossa lapavatkaimella kaikki aineet sekaisin. Älä vaivaa.
  • Taikinan pitäisi olla melko kiinteää, ei tartu käsiin/pöytään. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  • Jaa taikina 900 g paloihin ja pyörittele ne paksuiksi tangoiksi. Taikina kannattaa suojata kelmulla ettei se kuivu.
  • Jaa tangot 10 osaan ja kaulitse ne ohuiksi n. 20cm letuiksi durumvehnäjauhoja apuna käyttäen.  
  • Paloja kannattaa kaulita sitä mukaa kun niitä paistaa niin ne eivät kuivu tai tartu toisiinsa/pöytään kiinni.
  • Paista paistinpannulla voissa tai öljyssä n.2min/puoli tai kunnes pinta on ruskistunut. Käytä rasvaa riittävästi, että paistopinnasta tulee kaunis ja tasainen.
  • Tarjoa vaikka herkullisen kalatäytteen kanssa.

Kalakroketit

  • Paseeraa perunat
  • Sekoita kaikki ainekset
  • Muotoile n 30 g pulliksi korppujauhojen avulla
  • Kypsennä upporasvassa
  • Tarjoile esim  perunatortilla kuoresta kermaviilikastikeen kera