Merimiespihvi
Servings: 20 annosta a' 280 gr
- 3,000 kg JEPO Kypsä viipaleperuna 5 mm
- 1,000 kg Nautalastu kypsä Atria
- 0,200 kg Pekoniviipale Atria
- 0,300 kg Sipulikuutio/viipale pakaste
- 0,001 kg Valkopippuri jauhettu = 1/2 tl
- 0,002 kg Mustapippurirouhe =1 tl
- 0,030 kg Maustepippuri kokonainen
Liemi
- 1,100 kg/l Vesi
- 0,022 kg Lihaliemijauhe
- 0,010 kg Suola = 1/2 rkl
- 0,030 kg Maizena
Lämmitä nautalastu pussissaan höyrykeitolla n.10 min.
Lado vuokaan kerroksittain peruna, liha liemineen, sipulit ja mausteet
Liemi
Sekoita Maizena pieneen määrään kylmää vettä
Sekoita padassa tai kattilassa liemen vesi,liemijauhe ja suola.
Kuumenna liemi ja suurusta se veteen sekoitetulla Maizenalla ohuen kastikkeen vahvuiseksi, keitä 2 min.
Laita suurustettu liemi vuokaan muitten ainesten joukkoon.
Paisto:yhdistelmäpaisto 150 astetta 45 min.