Pekoninen perunapihvi
Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä.
Servings: 6 kpl
- 500 g JEPO Kypsä muusiperuna
- 2 sipulia (a' 100 g)
- 2 valkosipulin kynttä
- puoli ruukkua tuoretta timjamia
- 150 g pekonia
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 80 g salaattijuustoa
- voita paistamiseen
Soseuta kypsät perunat.
Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
- Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä.
- Reseptistä voit soveltaa helposti kasvisruokailijoille soveltuvan vaihtoehdon jättämällä pekonin pois massasta.
Ohje on kehitetty Pure peruna -yhteistyöhankkeessa, jota on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö. Kuva: Laura Riihelä