Takaisin
Print Recipe
Ei vielä arvioita

Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera

Ingredients

SIENI-PERUNATERRIINI

  • 700 g JEPO Kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g suolaa

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 70 g punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g sokeria
  • 90 g vettä

RUSKISTETTU SALVIAVOI

  • 100 g voita
  • 20 g salviaa

Instructions

  • Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle ja paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin vuokaan yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimeistele terriini muutamilla perunaviipaleilla.
    Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes terriinissä on kaunis paistopinta. Tarjoile heti tai jäähdytä sekä säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa ennen tarjoilua.

Notes

Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä, kuten metsäsieniä, herkkusieniä tai osterivinokkaita. Terriini sopii myös cocktailpaloiksi  sellaisenaan tai mädillä koristeltuna.