Peruna-purjososekeitto
Keyword: Gluteeniton, Laktoositon
Servings: 20 annosta a´ 400 g
- 3,000 kg JEPO kypsä muusiperuna
- 0,100 kg oliiviöljy
- 0,500 kg sipuli
- 1,200 kg purjosipuli
- 0,030 kg valkosipuli
- 3,000 kg vesi
- 0,020 kg kasvisliemijauhe
- 0,015 kg suola
- 0,005 kg valkopippuri
- 0,750 kg ruokakerma, laktoositon
- 0,060 kg sitruunamehu
Halkaise purjo ja pese se hyvin, leikkaa paloiksi vaalea osa. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
Laita kattilaan oliiviöljy ja freesaa sipuleita noin kaksi minuuttia.
Lisää vesi ja kasvisliemijauhe ja keitä noin viisi minuuttia.
Lisää kypsät muusiperunat joukkoon ja kuumenna, soseuta keitto.
Mausta suolalla, valkopippurilla, sitrunamehulla ja lisää ruokakerma.
Tarjoile keitto perunankuorisipseillä ja paahdetulla purjolla.